mynewspapers.net

Hur man gör en vinge klänning

Hur man gör en vinge klänning


Wing klänningen heter träffande eftersom ärmarna startar på axeln och drapera ner till midjan eller ens fötter. Klänningen är utformade efter den japanska kimono. En av de mest berömda wing klänningarna skapades 1888. Över 1000 skalbagge vingar fästes ärmarna. Klänningen var ursprungligen ett skede kostym avsedd för skådespelerskan Ellen Terry att bära under sin skildring av Lady Macbeth. Miss Terry så älskade klänning som hon bar det vid ett flertal tillfällen under hela sitt liv. Wing klänningen var populärt på 1950-och 1960-talet och är nu ses som en ikonisk mode pjäs. Wing klänningen är lätt sytt och mönstret kan användas för Halloween kostymer som änglar och guider.

Instruktioner

• Vik tyget på mitten med fel sidor av tyget på utsidan. PIN-kod mönster bitar till tyget.

• Skär runt mönster bitar. Ta bort mönster bitar från tyget.

• Pin mönster bitar tillsammans så rätt sidor vända mot varandra. Sy en söm som börjar på fållen på ärm ärmhålet och fortsätta tills de når botten.

• Följ instruktionerna från mönstret, låg bit för baksidan av klänningen på bit för framsidan av klänningen. PIN fram och tillbaka tillsammans rätt sidor inför i. Nåla fast ärmarna till klänningen på skårorna från toppen av hylsan till skårorna på sidan av klänningen.

• Sy en söm på vänster och höger sida av klänningen på botten och slutar på ärmen under armarna. Avsluta fästa ärmarna genom att sy en söm runt ärmhålen. Vik kanten på halsen hål och sy en ¼-tums fållas runt halsen.

• Tryck på öppna alla sömmar. Hem i slutet av ärmarna. Hem längst ner på klänningen. Om så önskas, tillsätt utsmyckningar som paljetter eller knappar.