mynewspapers.net

Hur man gör en väderkvarn

Hur man gör en väderkvarn


Väderkvarnar är charmiga dekorativa inslag för alla trädgårdar. De frammana bilder av nederländska barn i träskor och heroisk strävan av Don Quijote. När ett gemensamt kännetecken för landsbygden, traditionell väderkvarn alla försvunnit med tillkomsten av landsbygdens elektrifiering. Idag, gör väderkvarnar comeback som graciösa turbinerna som, liksom sina äldre kusiner, har börjat prick på landsbygden för att ge energi igen. Bygga en väderkvarn och förklara ert stöd för alternativ energi.

Instruktioner

• Välj format av väderkvarn. Fast väderkvarnar, som de sett runt Medelhavet är byggda i områden där det blåser nästan alltid från en riktning. Väderkvarnar som vi kallar "Holländska" och UK gård väderkvarnar har blad, eller "segel" monterad i sammansättningar som kan rotera så att bladen kan alltid fånga vinden. Om din väderkvarn är bara dekorativa, kan du undvika den extra utrustning som krävs för att bära den extra belastningen av en roterande huvud församling och använda utformningen av ditt val med en fast huvudet församling.

• Välj en plats för din väderkvarn där det kommer att ha utrymme och exponering för vinden. Du behöver vertikalt utrymme, fri av ledningar och träd. En "Holländsk" väderkvarn som roterar behöver utrymme för att rymma seglen. En traditionell fast väderkvarn behöver utrymme för armarna i en position bara.

• Bygga basvyn väderkvarn av trä, metall, tegel eller sten. Huvudet församlingen är den kritiska delen eftersom seglen och solfjäderstjärt rida på den. Farm väderkvarnar har stål sammansättningar som är ganska kompakt. Äldre modeller använder en trä axel, solfjäderstjärt och hjul med järn eller stål redskap. Beroende på vilken typ av mal du bygger, måste dessa komponenter installeras så att bladen sitter på en axel som förvandlar ett kugghjul som uppfyller en annan redskap i rät vinkel. Detta redskap blir axeln som kör kvarnen eller pumpen längst ner i kvarnen. Den lilla solfjäderstjärt på några väderkvarnar fungerar som en guvernör, kontrollera vändna av locket på kvarnen. Hjulet som solfjäderstjärt körs på bör knytas till insidan av mala sig medan huvudet församlingen roterar med locket. Stål och rekonditionerade huvudet församlingar finns tillgängliga online.

• Bygga din kvarn till dina behov. Använda fasta stålblad för gården väderkvarnar men större "segel" för canvas draperad över trä blad för större fasta och traditionella kvarnar. Traditionella galler seglen är bekanta som Storbritannien eller holländska väderkvarnar och fasta spanska väderkvarnar i Don Quijote. Tilt seglar något för att acceptera vinden behövs för att flytta huvudet församlingen. Bygga bara en galler eller arm för fabriker som kommer att vara dekorativa. Få teknisk hjälp att konstruera och installera en pump för luftning en damm eller pumpa vatten.