mynewspapers.net

Hur man gör en upphöjd blomma säng med tegel

Hur man gör en upphöjd blomma säng med tegel


Skapa en upphöjd blomma säng av gamla återvunnet material såsom tegel. Det är ett enkelt sätt att utöka din trädgård. En upphöjd bädd kan också vara en bra plats att odla blommor om din jord är dålig. Den bästa tiden att bygga upp sängen upphöjd blomma och Förbered plantering smutsa är hösten, när alla dina andra hem projekt har lagts på hold för vintern.

Instruktioner

• Besluta vilka blommor du vill plantera i din upphöjd blomma säng förväg. Skapa en iögonfallande design enligt höjderna av blommande växter. Din plan bör placera de högsta blommorna i mitten av sängen, med de andra plantorna avsmalnande ner i höjd från mitten. Se till att designen passar ägarens smak. De flesta blommor behöver full sol att frodas, men många gör bra i skugga. Ta reda på om de blommor du vill växa i en upphöjd bädd gör bäst i full sol. Om inte, andra sorter behöver ersättas.

• Samla gamla tegelstenar från din fastighet, eller köpa dem från en hårdvara. Plocka en söderläge tomt i din trädgård för lokalisering av en upphöjd bädd. Detta vetter mot söder läge tillåter tillräckligt solljus under dagen. Om trädgård plats i skuggan, planera för skugga-älskande blommor.

• Plan form och dimensioner du din uppvuxen trädgård att vara. Typiska upphöjda rabatter är 60 cm 60 cm (2 fot square) eller 1,2 m av 2,4 m (4 fot av 8 fot), och så vidare. De kan vara runda, rektangulära, torg, eller verkligen någon form som passar trädgårdsmästarens fantasi. För nybörjare är enklaste planerna kvadrater och rektanglar. Efter planen beslutas, kartlägga området med sträng eller trädgård slangen.

• Kontrollera platsen för jämn höjd. Kontrollera att sängen upphöjd blomma är på plan mark. Om arbetar med en kulle, gräva i jorden tills en plan och jämn plan skapas. Sedan gräva ett litet dike cirka 5 cm (2 tum) djup runt omkretsen att hålla blocken på plats.

• Placera det första lagret av tegelstenar i grävde diket och Använd ett vattenpass så när på jämnhet. Fortsätta till lagret tegelstenar, bygga muren i ett utspritt mönster, där varje tegelsten i det övre lagret sitter ovanpå hälften av varje av de två tegelstenarna under den. Detta fördelas mönster kommer att stödja sängen och förhindra sidorna från att falla över. Muren byggdes av torr tegel metoden behöver inte cement bo på plats, och kan användas i sängar under 60 cm (2 fot) lång.

• Plats ogräs Barriärfilm på botten och upp sidorna på upphöjd bädd. Denna Barriärfilm hjälper till att eliminera hassle av ogräs. Fyll upphöjd blomma säng med en hög kvalitet matjord som du kan köpa från en Handelsträdgård. Det är bäst att inte använda marken grävde från annat håll, eftersom det ofta innehåller frön och insekter som kan orsaka att kvaliteten på din blommande växter försämras. Lägg till kompostmaterialet, torv och/eller nedbrutet gödsel om matjord inte redan innehåller dessa näringsrika jorden ändringsförslag. Bevattna jorden och låt det sedimentera. Det är troligt att du behöver lägga till mer jord/ändringsförslag blandning efter detta lösa process.

• Plantera blommor i en upphöjd bädd enligt planen. Vattna regelbundet och djupt, eftersom upphöjda bäddar brukar ha större dränering och kommer inte att behålla fukt under lång tid.