mynewspapers.net

Hur man gör en tunika för en beröm dans

Hur man gör en tunika för en beröm dans


En beröm dans, eller "liturgiska dance" är koreograferat och utförs som en form av religiös dyrkan. Vanligen utförs i kristen eller katolsk tro, är dansen tänkt att vara en symbol eller ett uttryck för glädje. Dräkten bärs av liturgiska dansare är djupt symboliska beröm och mycket blygsamma i design, och det inte har ändrats i århundraden och har hög necklines och fotled längd cirkel kjolar i de flesta fall. En ängel blus mönster med en bifogad cirkel kjol är det grundläggande mönstret för denna kostym.

Instruktioner

• Mäta och registrera avståndet runt bysten och höfterna, midjan, och längd från axel till handled, nyckelben till strax under bröstet, strax nedanför bröstet till höftleden och höftleden fotled. Mäta och registrera avståndet från toppen av axeln till armhålan och avståndet runt handlederna.

• Lägga till 4 inches i byst mätning och dela på mitten. Lägga till 10 inches midjan mätningen till skapa en bell form till tunika blus och dela på mitten.

• Lägger ut mönstret papper. Dra en prickad linje över papperet som mäter halva byst mätning plus 4 inches. Mät från den prickade linjen avståndet mätt från nyckelben till strax under bröstet och markera. Mäta ner från den prickade linjen avståndet från strax under bröstet till höftleden och markera.

• Rita en heldragen linje mäta midjan plus 10 inches parallella och centrerade med den streckade linjen. Dra en något öste linje längs parallell med den första streckade linjen i linje med det översta märket ca 10 inches lång för halsringningen.

• Rita två 2-tums raka linjer för axeln rader på båda sidor av halsen linjen. Vinkelrätt mot ändarna av dessa linjer, drar en rak linje ner som mäter avståndet från din skuldra toppar till din armhålor (dessa rader kommer att bli kallad linjer A). Koppla nederkanten av dessa två linjer till varje respektive slutet av raden midja.

• Rita en ärm mönster för varje arm på den mönster papper börjar med en rät linje parallell med och samma längd som linjer A. vinkel obtusely ut från slutet av dessa armhålan rader skapa en klockformad ärm, de yttre linjerna som mäta längden på dina armar.

• Klipp ut två bitar av tyg varje för bålen och varje arm och pin varje avsnitt tillsammans separat (varje enskild ärm och bålen bör separat) med tyget inför inåt.

• Sy en 1/4 tum söm längs sidorna av ärmarna med hjälp av en symaskin och vit tråd. Sy en 1/4 tum söm längs sidorna av bålen och toppar i axlarna, lämnar armhålorna och urringning öppen. Vika halsringningen inåt och fållas tillsammans för att dölja den rå kanten. Vik ner av torso inåt och fållas för att hem längst ner på tunikan.

• Pin ärmarna till torso armhålorna hål längs insidan av tyget och sy.

• Klipp en 2-tums-wide remsa av tyg som mäter i längd avståndet runt din handled plus 1 tum att skapa en manschett. Samla fållen på ärmarna och pinfold att manschetten. RYSCH klockan ärm att manschetten och fåll den lösa änden av manschetten på vardera ärm. Vissa liturgiska tunikor lämnar bell ärmarna löst, med ingen manschetten.

• Rita en vågrät linje överst på mönsterpapper som mäter längden från din höftleden till din fotled plus 2 inches.

• Rita en halv cirkel från slutet av raden så att den öppna delen av cirkeln vänd uppåt. den öppna delen av cirkeln bör mäta avståndet runt midjan plus 2 inches.

• Rita en vågrät linje från den motsatta änden av halvcirkel längs samma plan som först linjen (så om du lägger linjalen mot en rad, det vidrör även den andra med en halv cirkel syns något under linjalen) att åtgärder samma avstånd som den första horisontella linjen

• Anslut ändarna på den horisontella linjen med en full båge eller halvcirkel form. Klipp ut cirkeln kjol mönster, lägga den på tyget och skär två bitar av tyg till storleken på mönstret.

• Lägger två halva cirklar så tyget ansikten inåt, stift i två raka linje att lägga en dragkedja till sömmarna på ena sidan så den öppnar på toppen. Sy på symaskin 1/2 tum från de råa kanter (vika tyget i dragkedjan fållen som behövs för att justera storlek). Fåll toppen och botten av cirkla kjol 1/4 tum. Prova din outfit på. Stoppa botten av blusen i toppen av cirkla kjolen att slutföra utseende.