mynewspapers.net

Hur man gör en tumme Spica skena

Hur man gör en tumme Spica skena


En tumme spica skena är en partiell rösterna för att belägga körförbud tummen. Vanligen används i akutmottagningar, kombinerar splint hård gips och bandage, som behandlar skador som stukningar och mindre frakturer. För allvarliga skador immobilises det tillfälligt tummen tills operationen utförs. Efter operation, bettskena tummen spica hjälper till i läkningsprocessen.

Instruktioner

• Placera Trikålinne över handen och dra ner till mitten av underarmen. Skär öppningar för fingrarna och tummen. Linda Webril bomull stoppning runt tummen, palm och till mitten av underarmen. Applicera extra stoppning runt de benig utskjutande tumme och handled.

• Gips åtgärdsspecifikationen. En genomsnittlig storlek vuxen skena kräver 10 gips ark, 3-inches bred. Lägga gips från toppen av tummen i mitten av underarmen. Skär den övre delen av gips i två ränder med hjälp av en sax som möjliggör enklare formning av tummen.

• Sänk gips i en hink med vatten. Ta bort våt gips, krama ur överflödigt vatten och placera på en handduk att ta bort rynkor och veck.

• Tillämpa våt gips till toppen av tummen och underarmen. Gjuta gips runt tummen, och se till att jämna ut kanterna, så de inte blir vassa.

• Applicera en wrap bandage över våt gips, börjar på tummen, omslag runt handen och slutar i mitten av underarmen. Avstå från Linda för hårt. Fäst änden av wrap med bandage tejp eller klipp.

• Avsluta formning gips medan det fortfarande är våt. Under denna tid förblir patienten fortfarande medan placera handen i en position som liknar håller ett glas. Detta bör göras tills gips har torkat.

• Kontrollera om skena är för hårt av inspekterande tumme och fingrar för någon rodnad eller svullnad. Fråga patienten om han kan flytta fingrarna fritt utan obehag.