mynewspapers.net

Hur man gör en Tipi för ett skolprojekt

Hur man gör en Tipi för ett skolprojekt


Stugor finns tält-liknande vindskydd som användes av indianer, särskilt slätter stammar. Stugor bestod av en träram som liknar en kon och en täckande från buffalo dölja. Det är lätt att göra en modell tipi-tält för ett skolprojekt med vissa grundläggande material.

Instruktioner

• Samla dina fyra kvistar och bind ena änden av kvistar med gummibandet eller en bit garn ca 6 inches lång. Du bör ha minst 3 inches av kvistar som sticker ut ovanför gummibandet eller garn. Binda kvistar löst eftersom du kommer att behöva justera dem senare.

• Flytta kvistar tills de bildar en konformad, som liknar en tipin.

• Placera en bit skrot papper över ena sidan av tipin. Spåra konturerna av kvistar med en blyertspenna. Dispositionen bör likna en triangel. Klipp ut dispositionen, som kommer att fungera som en mall för att skapa din tipin.

• Placera den bruna papperspåsen på en plan yta. Skär längs sömmarna av väskan för att öppna upp. Sätta din utstansade mall på papperskasse och spåra dess kontur på påsen. Placera den långa sidan av triangeln mallen på den långa sidan av triangeln du spåras på påsen och spåra mallen igen. Göra detta två gånger mer tills du har beskrivit fyra trianglar, alla med röra sidor.

• Klipp ut trianglar från brun väska, skära längs yttre kanten bara. Valde en triangel och skär en dörr längs den nedre kanten. Gör detta genom att dra en halv cirkel ungefär 2 inches hög och skära längs konturerna. Dekorera papper med hjälp av markörer eller färger. Låt papperet så att helt torr innan du fortsätter ditt projekt.

• Vik brunt papper vid varje penna linjer. Forma papperet till en konformad som liknar en tipin och Tejpa ihop de två kanterna.

• Skapa ett hål på toppen av ditt papper tipin genom att skära av toppen. Placera kvistar i papper tipin genom botten. Toppen av kvistar ovan gummibandet bör sticker upp ur hålet du skapat på toppen av papper tipin.

• Tejpa varje kvist längs en linje som vikta. Bandet bör placeras längs insidan av tipin så det inte syns. För att skapa en stabil plattform för din tipin, peta i ändarna av kvistar genom skum blocket. Peta försiktigt kvistar i att undvika att bryta mot dem.