mynewspapers.net

Hur man gör en tankekarta på ordet

Hur man gör en tankekarta på ordet


En mindmap är en metod som används för att brainstorma, föreställa, planera och fatta beslut. Mindmapping använder fri sammanslutning, kreativt tänkande och grafiska bilder som kreativt hjälper dig att generera idéer, överväga alternativ och komma fram till slutsatser. Medan de flesta tankekartor skapas genom att skriva och rita för hand på papper och särskilda Mind Mapping programvara är tillgänglig, du kan också använda Microsoft Word göra din tankekarta.

Instruktioner

• Starta Microsoft Word och öppna ett tomt dokument. Ändra sidorienteringen till "Landskap." Gå till "Arkiv"-menyn i Word 2003, och välj "Utskriftsformat". Gå till taggen "Marginaler" och välj "Landskap" under "Orientering." Klicka på "OK". I Word 2007 eller 2010, gå till fliken "Page Layout" Klicka på "Läggning" i gruppen "Utskriftsformat" och välj "Landskap."

• Sätt en färgstark ClipArt-bild i mitten av sidan. Placera markören i mitten av sidan. I Word 2003, gå till "Infoga"-menyn, peka på "Bild" och välj "ClipArt." I Word 2007 eller 2010, gå till "Infoga"-fliken och klicka på "ClipArt." Söka efter en bild som symboliserar föremål för Mindmapping. Klicka på den bild du vill använda för att infoga det.

• Rita linjer kommer från bilden utåt till sidan. I Word 2003, gå till verktygsfältet "Rita" Välj "Figurer" och peka på "Linjer." Klicka på den linje du vill använda och dra musen i dokumentet att dra gränsen. I Word 2007 eller 2010, gå till "Infoga"-fliken och klicka på "Former." Välj det linjeformat som du vill använda och dra den till dokumentet. Högerklicka på raden och välj "Formatera figur." Ändra bredden under "Linjestil" till minst "3 pt" som du vill att de primära tankekarta raderna vara ganska tjockt. Rita eller kopiera och klistra in flera av dessa linjer som sträcker sig åt alla håll.

• Lägga till textrutor ovanför eller nedanför varje rad. Gå till "Infoga"-menyn i Word 2003 och klicka på "Textruta". Gå till fliken "Infoga" i Word 2007 eller 2010 Välj "Textruta" och klicka på "Rita textruta." Dra textrutan du vill rita det. Skriv ett ord med stora bokstäver i varje textruta. Varje ord representerar en idé, tema eller tanken.

• Rita tunnare anslutande linjer sticker ut från de primära linjerna liknande grenar. Lägg till textrutor till dessa rader. Ange ord och tankar som rör eller våren från den primära ord eller en idé i gemener.

• Fortsätta förgrenar sig från tankar och idéer med tillhörande tankar och idéer som de kommer till dig. Infoga ClipArt-bilder som hjälper till att beskriva dina tankar. Alla ord, idéer och levande färger hjälper för att gnista din fantasi och kreativitet, som är det huvudsakliga syftet med en tankekarta.