mynewspapers.net

Hur man gör en Surf fiske rigg

Hur man gör en Surf fiske rigg


Från stranden till havets surf är ett fredligt och produktiva sätt att njuta av fiske. Men för att njuta av surf fiske, du behöver en ordentlig rigg. Oavsett om du fiske från brygga eller direkt från stranden, har en surf fiske rigg vissa krav att ta itu med element som vind och tidvatten. Du kan anpassa alla saltvatten fiske rigg eller börja om från början när du gör en surf fiske rigg.

Instruktioner

• Köpa en 4-fots längd av PVC från din lokala järnaffär. PVC finns i en mängd storlekar och scheman. Schemat är dess betyg baserat på psi och dess motståndskraft mot vissa kemikalier--det har ingen betydelse för dess användbarhet som en sand spike, så gå för billigaste PVC möjliga. Men diametern på din PVC är viktigt. För de flesta surf fiske program, kommer att en 2,5-tums diameter vara lämpliga. Om du har ett mycket stora eller mycket små fiskespö, kan du behöva justera diametern så stången med några rum, passar in i PVC.

• Såg ena änden av PVC-rör i 45 graders vinkel. Detta är slutet som kommer att fastna i sanden. En sand stegring är ett ovärderligt verktyg för surf fiskaren, eftersom det tillåter dig att vänta på det bett som är säker på att komma, eller håller du rod medan du knyta krokar, sänken och ledare.

• Borra ett hål genom PVC bredd ca 12 inches ovan där du gör din vinklade snittet. Sätt en skruv genom hålet och fäst det med en bult. Detta kommer att hålla din pole ur sanden medan du fiskar.

• Köpa ett spö och rulle lämplig för surf fiske. Storleken på ditt spö och rulle kommer att bero på vilken typ av fisk du riktar. Mindre arter sådana flundra är lätt fångas med en mindre 9-fots spö och medium-action rulle. Större arter som hajar behöver ett större, 12-fots spö med en tyngre-action rulle. En 9-1/2-fots spö med en medelstor HASPELRULLE kommer att tjäna mest surf fiske syften.

• Lägga till talja i ditt spö och rulle. Tackla har din linje, vikter och krokar. En surf fiske rigg kommer att använda 8 - till 12-pound test linje med en 2-227gr vikt. Du bör köpa en mängd olika vikter, även kallad sänken, så du kan justera villkoren när du fiskar. Du behöver en tyngre vikt med blåsiga förhållanden och snabbt strömmande tidvatten, samtidigt som du kan använda en lägre vikt under lugnare förhållanden. Krokar mäts av klyftan mellan punkt och skaft--lägst siffra, desto mindre klyftan. En bra krokstorlek för surf fiske är i intervallet 2/0 till 4/0. Men krokstorlek beror på arterna av fisk du riktar och betet du använder. Om du planerar att släppa din fångst, använda en Hulling-mindre eller cirkelrund krok.

• Köpa ditt bete. Vad du använder bestäms av arterna av fisk du riktar dig, vad som finns i bete butiken och vare sig du föredrar levande eller konstgjorda beten. Vanligaste agn för surf fiske är räkor, eftersom de flesta arter av kustnära saltvatten fisk kommer att äta det, och det kräver lite arbete av fiskaren--bara kasta och vänta. Skär agn, är beten och skedar också populärt med surf fiskare.