mynewspapers.net

Hur man gör en studsande boll Polymer för ett Experiment med polymerer

Hur man gör en studsande boll Polymer för ett Experiment med polymerer


Polymerer är stora molekyler av ett antal komponenter kopplade tillsammans med kemiska bindningar. Polymerer kan göras av naturliga eller syntetiska komponenter. Kombinationer av specifika polymerer göra ämnen som studsar när den tillämpas med kraft till en fast yta. Ett exempel på detta fenomen studsande polymer bollar. Du kan göra dessa bollar hemma med relativt få ingredienser och lärare använder ibland denna process i kurser för att demonstrera obligationer och polymer konstruktion.

Instruktioner

• Mäta 1 msk vitt lim med 1 msk doseringssked. Häll limmet i den första cup. Detta ämne är "lim blandningen".

• Mäta 2 msk varmt vatten och 1/2 tsk borax med de lämpliga mäta skedar. Häll i vatten och borax i andra koppen. Blanda de två komponenterna tillsammans tills borax upplöser. Denna kombination är "borax blandningen".

• Mäta 1 msk majsstärkelse med 1 msk doseringssked. Häll majsstärkelse i lim blandningen. Åtgärd 1/2 tsk borax blandningen och häll det i lim blandningen. Låt lim blandningen för att sitta i 10-15 sekunder.

• Rör lim blandningen tills alla ingredienser blandas väl och omrörning blir svårt.

• Ta bort lim blandningen från cup och häll det i dina händer. Rulla smeten mellan handflatorna i cirkelrörelser tills en fast boll former.