mynewspapers.net

Hur man gör en Spot Svetsare

Hur man gör en Spot Svetsare


En plats svetsare är ett viktigt verktyg för alla svetsare eller mekaniker. Det gör att små områden som skall svetsas enkelt i din hem arbetsyta. För dem som förstår svetsning och ledningar, är det möjligt att bygga din egen plats svetsare hemma, det finns ingen anledning att köpa en dyr kommersiell plats svetsare. Du får personlig tillfredsställelse av att arbeta med en maskin som du skapat med dina egna två händer och du kommer att spara mycket pengar genom att använda komponenter du redan har i ditt eget garage.

Instruktioner

• Ställ in en mikrovågsugn transformator så den sekundära spolen är på topp och primärt är på botten. Detta bör vanligtvis när transformatorn är inställd på sin bas. Använda en såg avskurna den sekundära spolen. Vara försiktig med att skära i den primära spolen. Wedge ut allt från transformatorn utom shunten och primära spolen.

• Driva ändarna av en 4-fots bit 4-gauge grundstötning tråd i igenom spåren var den sekundära spolen. Böja tråd runt och skjut in ändarna genom sidor mitt emot där varje anges. Böj runt framsidan och mata tillbaka genom den motsatta slots igen. Hålla slingrande tills du har tre eller fyra spolar. Låt ändarna sticker ut på baksidan.

• Skapa din plats svetsare käftar. Använd en lång bit plywood som bas. Använd två bitar av plywood, en tjock och en tunnare och fäst dem på sina sidor till basen. Tryck skruvarna genom basen och in i styrelserna att få dem att stanna. Lämna bara tillräckligt med utrymme för din kopparrör att textilelektroderna inuti.

• Fäst botten koppar röret med eller skruvar. Borra hål i kopparröret och skruva till basen, att se till att ena änden är tätt inne styrelser du byggt i steg 3. För det andra kopparröret, infoga en liten bit plywood att skilja de två rören. Använda en källa under översta röret. Fäst översta röret på baksidan styrelser genom att skruven i sidled. Detta gör att kopparröret att svänga ner på våren. Använda en offset cam för att pressa röret ned. Våren kommer att orsaka att öppna tillbaka upp.

• Installera bultar i slutet av varje kopparrör som sticker ut från träbotten. Se till att anpassa dem direkt över och under varandra så tips touch när översta röret trycks. Bifoga din mikrovågsugn transformator bakom träbotten håller kopparrör. Tryck i ändarna av spolen du skapat i var och en av kopparrör. Använd 8-gauge koppartråd för att linda runt alla exponerade och osammanhängande kabel från spolarna till kopparrör. Tillämpa makt och din plats svetsare är redo att gå.