mynewspapers.net

Hur man gör en spis mantel halsduk eller löpare till jul

Hur man gör en spis mantel halsduk eller löpare till jul


Jul utan öppen spis är som Santa utan hans släde. Öppen spis mantel association med julen är så stark att människor gör falska eldstäder bara så de har en plats att hänga sina strumpor och julkort. En öppen spis mantel halsduk eller löpare ger en färgstark bakgrund för dekorationer i bildskärmen Yule.

Instruktioner

• Mäta längden på din spis mantel och Lägg till 60 till 120 cm (2 till 4 fot). Detta ger en 30 till 60 cm (1 till 2 fot) drapera från varje ände. Välja den kortaste drapera längden om du har en öppen spis.

• Mäta bredden på manteln och lägga till 2,5 cm (1 tum) för en sömsmån. Använda vass sax för att klippa ditt tyg till rätt dimensioner. "Endast mycket vass sax kommer att förhindra snagging tyget," säger sy och sy delägare Peggy Fondren.

• Lägg tyget på ett skärande bord med fel sida som vetter mot taket. Fel sida är den tråkiga sidan av tyget.

• Starta din järn till dess lägsta torr inställning. Använd inte någon steam inställningarna. Steam kan orsaka färgerna i satin tyg att köra, lämnar fula fläckar. Lägg en pressning trasa över tyget och tryck bort några rynkor med hjälp av en glidning, medsols rörelse från centrum av tyget från kroppen och ut till vänster, och bort från din kropp ut till höger. Detta förhindrar att tyget från halka och skapa nya rynkor.

• Gör en half-tum gånger längs båda långsidorna av tyget. Tryck inte på tyget platt längs vikningen. Sy längs båda långsidorna av tyget, en fjärdedel tum från luckan.

• Använd vass sax för att skära en fjärdedel tum bred och två inches långt in korta ändarna av din mantel halsduk att skapa fringe. Tråd röd och silver pärlor i ett alternerande mönster på varje andra fringe strand. Tråd grön och silver pärlor på fringe delarna mellan de röd - och silver-pärlstav ettor.

• Lägg på lösningsmedelsbaserade anti fray tejp till ändarna av varje Frans strand och låt torka. Ordna din mantel halsduk som önskas.