mynewspapers.net

Hur man gör en spela Gym för en papegojaPapegojor är mycket aktiva och intelligenta fåglar som bör hållas engagerade och stimuleras att säkerställa deras allmänna hälsa och välbefinnande. Sällskapsdjur papegojor är lätt uttråkad av rutinuppgifter, och följaktligen kan njuta av destruktiva beteende. Dessa fåglar bör kunna utöva sin fysiska och mentala kapacitet i lek gym som fungerar som en förlängning av deras livsmiljö. Även färdiga spela gym är tillgängliga, kan du anpassa enkla eller avancerade spela gym för att hålla din papegoja upptaget med roliga aktiviteter.

Instruktioner

• Välj ett område i huset som är navet i familjeaktivitet som plats för lek gym. Detta kommer att säkerställa att din papegoja använder gymmet under övervakning. Placera gymmet på en höjd, i ett stabilt och säkert område. Papegojor föredrar höjder eftersom det ger dem en känsla av stabilitet. Se till att spela gymmet är utom räckhåll för elektriska ledningar och kablar.

• Använd ett obehandlat trä platta som basen av din lek gym. Storleken på panelen trä kommer att bero på utrymme som du har tillgänglig. Skapa avsatser och stegar över träpanel med naturliga grenar som slipat tall, lönn eller manzanita. Bifoga de naturliga grenarna till träpanel med giftfritt lim.. Sluta inte din papegoja från tugga på trä, som tuggar åtgärden kommer att trimma näbben naturligt.

• Placera avtagbara leksaker såsom gungor och klättring repen i play gymmet. Byta leksaker och lägga till nya leksaker för att lägga till en känsla av nyhet. Skapa sittpinnar i olika storlekar att förbättra din papegoja rörelseomfång och hålla fötterna friska.

• Slipa din fågel födosök instinkter genom att dölja frisk trakteringen i födosök koppar. Använda frukt och nötter som druvor, bär och mandel. Gömma godis i en plastmugg, täcka toppen med ett tomt pappersark och fäst med ett gummiband.

• Placera mat och vatten rätter i lek gym, så att din papegoja kan njuta av sig själv utan att behöva gå tillbaka till sin bur om det känns hungriga. Låt din papegoja har en angenäm bad. Fyll en stor skål med vatten för din papegoja att ha kul plaskade i och bada.