mynewspapers.net

Hur man gör en solar torktumlare

Hur man gör en solar torktumlare


En soltork är en av de enklaste solar apparaterna att bygga och en av de mest användbara. Du kan torka kläder och sängkläder i din soltork, föredrar trädgårdsmästare och jägare att använda apparaten för att bevara naturens bounty för åretrunt förvaring av livsmedel. Du kan göra en effektiv Solskyddskläder torktumlare genom att knyta ett klädstreck mellan två träd; en effektiv sol mat torktumlare tar mer tid men är väl värt ansträngningen.

InstruktionerBygga en låda som bas för din soltork. Rutan bör vara av samma mått som din återvunnet fönster. Mät och klipp fyra stycken av 2-av-6-tums virke; arbetsmarknadens parter kommer att längden på fönstret, medan de resterande sidorna kommer att bredden på fönstret mindre två längd bitar--ca 1,5 tum tjocklek. Om bredden på fönstret är 48 inches, subtrahera tre inches från varje bredd bit att skära. Markera timmer på skärande linjer med din snickarens square. Såg med en hand eller cirkelsåg i skärning linje. Montera ramen av läppning avsnitten två längd över två bredd bitarna i hörnen och spika säkert.

Hur man gör en solar torktumlare


Fäst den återvunna fönstret rutan du har byggt, med gångjärn. Fönstret bör passa direkt på rutan med kanter ännu. Gälla en långsida av rutan och sedan över fönsterkarmen, kontrollerar att placeringen gör att du kan öppna och stänga fönstret rutan toppen fritt gångjärnen. Klär insidan ytan av fönstret med en bit svart tyg skär för att passa; Limma eller häfta det till trä fönsterkarmen längs alla kanter. Inuti lådan ramen, skruv en 6-tums längd av en av en timmer på mittlinjen på varje kort låda sida, parallellt med den övre kanten av ramen, placerad med en trä skruv en tum från slutet av varje en-av-en bit. Dessa bör vara lös nog att pivot upprätt, vinkelrätt mot ramen, att agera som rekvisita för att hålla uppe öppna när du lägga till och ta bort mat plattorna.Ren skärmen återvunnet fönster ordentligt med diskmedel och vatten. Skärmen måste vara något mindre än insidan dimensioner av din sol torkning rutan så att den passar inuti lätt. Om din skärm är galvaniserad metall eller har rostfläckar, täcka den med ett livsmedel-säker poröst tyg lager som trädgård nettning före användning.Skär en bit av korrugerade metall två till fyra inches större än utanför rutan, såg med en hand såg eller återgående power med skärande blad. Noggrant försegla skarpa kanter med silvertejp. Placera en bit metall på en picknick bord topp eller annan upphöjd yta. Placera din solar torkanläggningen på metallen. Höja hela församlingen vid gångjärn sidan i en liten vinkel--15 grader eller så--in mot söderna för optimal solexponering, stötta under metall med wood kvarter.

Hur man gör en solar torktumlare


För att torka mat, sprida beredda produkter i ett enda lager på skärmen, placera den inuti rutan torkning direkt på den korrugerade metall yta och stänger fönstret locket. Luften kommer att flöda genom de korrugerade utrymmena till stöd torkning och solvärme kommer att absorberas genom fönstret. Det svarta tyget kommer stöd värmeisolering, bevara matens näringsvärde och hålla solen från blekning färg från din torkade produkter.