mynewspapers.net

Hur man gör en soffa överdrag med ett påslakan

Hur man gör en soffa överdrag med ett påslakan


För att ändra utseendet på en gammal soffa kudde eller att det ser nya igen, kan du göra din egen täcka med hjälp av ett påslakan. Detta är en listig och ekonomiskt sätt att ge dina möbler, och ditt rum, en makeover. När du förstår processen, kan du göra så många som du vill eller ändra mönster lätt som passar ditt humör eller behov.

Instruktioner

Att göra omslaget

• Låg kudde platt och spåra dess kontur på en stor bit papper. Lägga till en 1/4 tum i varje sida så att sömmarna. Mät höjden och bredden på sidorna av dynan, lägga till en annan 1/4 tum till varje sida, och rita ut tre av de fyra sidorna separat på mer papper. För den sida som kommer att ha stängningen, skär Breddmätning i hälften så att du har två långa, magra stycken, istället för en. Lägg till 1/4 tum för sömmarna på tre sidor som kommer att sys till resten av dynan. Det gör att båda bitarna. Lägg till 1 tum till sidan där du kommer säkert förslutningar för båda bitar. Dra dessa två bitar ut på ditt papper.

• Klipp ut bitar av papper som du spåra ditt mönster. Lägg dem platt på ditt påslakan och fästa dem på plats för att säkra. Klipp ut två bitar av spårade dynan för cover & amp; #039; s topp och botten. Kom ihåg att se till att bitarna låg ren ovanpå varandra, med design sidan av tyget uppåt på toppen och ner på botten. Skär de andra fem stycken för sidorna på samma sätt.

• Sy ändarna av tre icke-stängning bitar tillsammans. Sedan sy dessa bitar på sidor av botten av Kuddfodral. Kontrollera att sömmarna bitar linje med hörnen i botten. Upprepa detta av sy upp på omslaget till andra sidan.

• För två stycken som har nedläggningar, vik den sida som kommer att ha förslutningar fäst, att göra en 1/4-tums fåll för varje sida. När dessa är anslutna till dynan, blir det tyg överlappning för att dölja förslutningar. Sy ditt föredragna val av stängning till båda sidor så att när de har sällskap, fållen på tyget döljer dem. Att hålla två stycken kopplade till form en bit, sy dem på den återstående sidan av dynan, som du gjorde de andra tre.