mynewspapers.net

Hur man gör en snickare Vise

Hur man gör en snickare Vise


En snickare vice håller en träbit stadigt på ett ställe medan woodworker formar den. Utan en last av något slag, kan trä glida medan snickaren använder ett skarpt verktyg, orsakar att projektet ska bli ruinerad i bästa eller snickaren att skadas i värsta fall. Kommersiellt gjort snickarens laster är oftast metall med en roterande skruv att öppna och stänga dem. De är ganska dyra; en billig och effektiv vice kan dock göras med skrot bråte och några skruvar.

Instruktioner

• Skär ett 18-tums långa avsnitt av 1-av-8-tums timmer. Detta är basen av snickarens vice. Det kan fästas permanent till en arbetsbänk med skruvar om så önskas.

• Skär en längd av 2-av-4-tums virke samma längd som basen är bred. Detta kommer att vara 7 1/4 tum för mest kommersiellt slipat virke, som är mindre än de angivna måtten. Skruv 2-av-4-av-7 1/4-tums blocket på tvären ett par inches från slutet av basen, där det kommer att fungera som ett slutet kvarter.

• Skär en längd av 2-av-8-tums virke samma längd som slutet blockera i steg 2--vanligtvis 7 1/4 inches. Detta block kommer att skäras i två stycken att fungera som fast kilen och lös wedge.

• Ställ in bladet av en tabell såg med en avsmalnande jigg på 40 grader så att det kommer att göra en avfasning skär. Ställa in jiggen till 15 grader så att det skär trä block vinkel att göra två kompletterande kilar. Detta skära kallas sammansatta rip avfasning.

• Skär 2-av-8-tums blocket längs träfibrerna med hjälp av dessa såg inställningar att göra två ungefär lika fasade kilar. Om kilen är lite större än den andra, det är bra.

• Anslut två kilar och placera dem på basen så att snittet är orienterad över basen, inte längs dess längd, bredd och kilen närmast slutet blocket glider under andra stycke på sin kant, inte över. Lämna ett mellanrum mellan slutet blocket och den innersta av de två kompletterande kilar i storlek av trä som du kommer att vilja grepp med den färdiga smalaste bit vice. Skruva den yttersta wedge till basen i denna position. Detta är fast kilen.

• Placera en träbit som du vill klämma på plats mot slutet blocket av vice. Det blir en lucka mellan träbit och fast kilen. Skjut in den smala änden av lös wedge i denna lucka tills det inte kommer att gå längre och peka på den med en hammare att slå träbit fast på plats.