mynewspapers.net

Hur man gör en skokartong Födelsekyrkan Diorama

Hur man gör en skokartong Födelsekyrkan Diorama


Gör din egen Födelsekyrkan scen diorama för en Juldekoration i ditt hem. Platsen av Kristi födelse är en historia och bild som de flesta känner igen, så så länge du tar figurerar av Maria, Josef och Jesus i krubban, människor kommer att veta vad det är när de ser din diorama. Använd en skolåda som "scenen" för din födelse diorama och grundläggande basmaterial för att montera den tredimensionella scenen.

Instruktioner

• Dra 2-tums-tall människor och djur för att skala på en bit av tunga affisch ombord. Rita figurerar av Jesusbarnet i krubban, allt i en figurera, tillsammans med Josef, Maria och de tre vise männen. Rita några får, getter och kameler att sätta i och runt ladugården. Färgen är människor och djur med fina tips markörer eller färgade pennor. Använda en målning eller andra bild av Födelsekyrkan som referens för hur många människor att göra och vad de ska se ut. Klipp ut människor och djur med vass sax.

• Ligga en skokartong på sin sida och måla insidan med svart eller blå akrylfärg för natthimlen. Lägg till några swirly moln i olika ställen i himlen med en något ljusare nyans av blått. Lägg till vita prickar mot himlen och måla en stor stjärna nära det övre högra hörnet på baksidan av skokartongen. Detta utgör den stjärna som ledde de tre vise männen.

• Montera en enkel 2 1/2-tums-tall struktur med 1/4-inch-thick pinnar som du hittat utanför. Det här är ladan som kommer att vara den viktigaste miljön för julkrubba. Limma pinnar tillsammans bildar tre 3-tum hela väggar och en 3-tums-wide tak med varmt lim. Limma ihop dem och limma bottnar i väggarna till mitten av skokartongen.

• Limma tunna klasar av craft gräs på sidorna i ladan och på några ställen längs "marken" med varmt lim.

• Kör en 1/2-tum lång sträng av varmt lim på varje plats där en person eller djur kommer att placeras. Placera den nedre kanten av varje figur på limmet vänd mot öppnandet av rutan och håll var och en står för tre minuter att ge limmet en chans att härda och hålla figuren upp. Använd bilden som referens för där varje siffra ska gå. Vänta 30 minuter för limmet torka och flytta den Födelsekyrkan diorama där du vill lägga den på displayen.