mynewspapers.net

Hur man gör en skalenlig modell av det romerska forumet fredRomarna byggde Forum Romanum på höjden av det romerska riket. De avrunna området mellan dalar och förvandlade den till en marknadsplats och civic centre. Med tiden byggdes flera byggnader och anläggningar runt Forum Romanum. En av dessa hette Vespasianus Forum eller Temple of Peace, som avgränsas större Forum Romanum på södra sidan. Att bygga en skalenlig modell av Forum Romanum och Temple of Peace är ett komplext projekt som kommer att lära matematik, arkitektur, historia och design.

Instruktioner

• Forskning måtten på templet av freden och andra större byggnader kring forumet. Några av dessa kan innefatta valv av Titus och Septimus Severus och forum byggnaderna av Caesar, Nerva och Augustus. För att bygga en skalenlig modell, måste du veta höjd, bredd och djup av byggnaderna, avståndet mellan dem, vinklarna fastställande taklutning och vad för slags utsmyckningar varje byggnad hade, som kolumner och portik.

• Upprätta din skala. Till exempel för att göra en imponerande och stor modell av Forum Romanum och Temple of Peace, kan du använda en 2-tums-till-1-fots skala. Det innebär för varje fot höjd de verkliga byggnaderna har, din skalenliga modeller skulle ha 2 inches. Samma skala gäller bredder och djup. Vinklar skala inte. Alla vinklar används i bygga själva templet skulle översätta direkt till din skala modell. Du kan ställa in din skala men du gillar, men göra den tillräckligt stor för att arbeta med enkelt och inte så stora att modellen tar upp mer utrymme då måste man bygga den. När du har lagt din skala kan vara trogna det.

• Välj ditt byggmaterial. För billig, lätt att arbeta med material, ser att kartong. Använda en linjal, gradskiva eller arkitektens vinkel, penna och en mattkniv och skär de former du behöver för din modell.

• Skapa en bas för din modell med en större bit kartong eller en bit plywood. Överväga att måla en bas med design kullersten eller gräs-och-path. Bestämma placeringen av varje byggnad du vill inkludera i din Roman Forum modell och hur dessa byggnader är placerad i förhållande till tempel för fred. Använd din skala för att placera dem på korrekt avstånd.

• Använda en grundläggande lim för att fästa former vid varandra, bilda din modell av tempel av freden och några andra forum byggnader du vill inkludera. Använd lim för att följa byggnaderna till basen.