mynewspapers.net

Hur man gör en sinkans gemensamma utan en sinkans jigg

Hur man gör en sinkans gemensamma utan en sinkans jigg


Det är ganska lätt att ställa in en jigg och skär en serie perfekt passande designvärlden. Vad händer när du inte har en jigg att använda? Då, är det dags att vända sig till hundraåriga tekniken med hand-skärning en sinkans gemensamma. Det tar bara en måttlig uppsättning handverktyg och försiktig layout för att säkerställa framgång. Du kan bara hitta dig själv med denna metod från nu på, när din träslöjd kräver ett passar ihop gemensamt.

Instruktioner

• Markera tjockleken på varje bit på båda sidorna av styrelser med en märkning mätare eller en kombination av penna och kvadrat. Utse en styrelse som pin styrelsen på den andra som svans styrelsen. Ett snabbt sätt att göra detta är att helt enkelt skriva "pin" eller "svans" på slutet av varje bräda.

• Mät centrum av bredden på pin styrelsen. Markera centrum på slutet av styrelsen. Mät från centrum punkten, 1/2 tum på varje sida och göra en markering. Dra en 6-gradig linje från varje markerar, använda en avfasning mätare. Kontrollera att avfasning raderna ritas i samma riktning.

• Såg bara på utsidan av dessa linjer rakt ner till varumärket tjocklek du gjort tidigare med märkning spårvidden. Använda en fine-tandad backsaw eller Sink-såg för detta. Cut avfall trä form axlarna av styrelsen av klämma fast det på sin sida och såga rakt ner långsamt tills avfallet faller av.

• Fastställa slutet av pin styrelsen på svansen styrelsen rätt på den linje du beskrivits tidigare. Se till att större slutet av pin ansiktet inåt. Spåra den PIN-kod i ansiktet styrelsens svans med en vass penna eller märkning kniv. Fortsätt dessa linjer på slutet av svans styrelsen med en kvadrat och en penna eller märkning kniv.

• Såg på insidan av dessa rader ner till raden tjocklek beskrivs tidigare. Lägg det och fäst den till bänken. Hugga ut svansen avfallet med en vass mejsel och klubba. Hugga halvvägs igenom, sedan vänds styrelsen och hugga ut den andra hälften. Rensa upp eventuella återstående bitar med en liten mejsel. Montera de två stycken och lim och klämma att säkra.