mynewspapers.net

Hur man gör en sida av en bild mörka & andra sidan ljuset i Photoshop

Hur man gör en sida av en bild mörka & andra sidan ljuset i Photoshop


Adobe Photoshop ger redigeringsverktyg som gör det möjligt att lägga till alla typer av visuella effekter i dina bilder. Beskärning och trimning verktyg kan du ändra storlek och fokus för dina bilder, medan ljusverktyg kan du korrigera dålig belysning eller lägga till ljuseffekter som gör din bild tar på nytt liv. Om du vill göra en sida av en mörk bild och det andra sidan ljuset, exempelvis kan du göra det med Photoshops ljusverktyg.

Instruktioner

• Starta Adobe Photoshop på datorn. För att starta Photoshop på en Windows-dator, gå till "Start"-menyn, klicka på "Alla program", klicka på "Adobe"-mappen och klicka på "Adobe Photoshop." På en Windows-dator, klicka på "Finder" Klicka på "Program", klicka på "Adobe" mappen och "Adobe Photoshop."

• Öppna den bild du vill redigera i Photoshop. Gå till "Arkiv", klicka på "Öppna," hitta filen i fönstret som kommer upp och dubbelklicka på filen för att öppna den i en ny Photoshop-fönstret.

• Isolera sidan av bilden som du vill göra mörka. För att isolera del av bilden, klicka på "Rektangulära Marquee Tool" från "Verktyg"-fältet, klicka på bilden med musen och håll ner musknappen medan du drar det bildar en rektangel runt ena sidan av bilden. Om du vill att bilden ska vara kluvna exakt, använda verktygsfältet överst i fönstret som bilden är öppen i att hitta exakta centrum.

• Gå till menyn "Bild", hover över "Justeringar" och välj "Ljusstyrka/kontrast" att öppna verktyget "Ljusstyrka/kontrast". Flytta skjutreglaget under rubriken "Ljusstyrka" till vänster för att förmörka den markerade delen av bilden. Du kan också flytta kontrasten till vänster om bilden blir svårt att se när du släcker det. När den valda halvan av bilden är så mörk som du vill ha det, klicka på "OK".

• Klicka "Rektangulära Marquee Tool" igen och denna gång Rita en rektangel runt den andra sidan av bilden. Återgå till menyn "Bild", välj "Justeringar" och "Ljusstyrka/kontrast."

• Flytta skjutreglaget under "Ljusstyrka" till höger för att lätta den valda sidan av bilden. Flytta "Kontrast" till höger också kan ge skärpa tillbaka till fotot om det verkar alltför suddiga när lättade. Klicka på "OK".

• Gå till "Arkiv" och välj "Spara som..." för att spara bilden. Om du vill spara projektet om du behöver arbeta på det igen, väljer du alternativet "Photoshop (PSD)". Om du vill spara bilden som en bildfil, välj "JPEG" eller "GIF" som "Spara som". Ange ett namn för bilden i rutan och tryck på "Spara" för att spara den redigerade filen till din dator.