mynewspapers.net

Hur man gör en Satin effekt i Gimp

Hur man gör en Satin effekt i Gimp


Satin är ett skimrande tyg används ofta för fancy klänningar, duk eller rik känsla gardiner. Du kan göra en bakgrund som ser ut som satin med flera av de populära bildredigering programvara, inklusive GIMP. GIMP är en öppen källkod, fri bild redigering program som körs på Windows, Mac OS och Linux. Det finns några steg inblandade i att göra en satin bakgrund färger du väljer.

Instruktioner

• Kör GIMP och skapa en ny fil genom att klicka på "Ny" i menyn "Arkiv". Ange storleken på din bild till vad du önskar, som bestäms vanligtvis av där du kommer att använda den. Till exempel om du vill att bilden ska vara en skrivbordsbakgrund, måste du ställa in den till måtten på din skärmupplösning.

• Klicka på "Filter"-menyn och klicka sedan på "Mönster" och en sidan menyn dyker upp. Välj "Sinus" och Sinus mönster dialogen låda vilja framträda.

• Välj fliken "Färger" i rutan Sinus mönster dialog. Klicka i de två färgade tygprover att ställa de önskade färgerna. Helst vill du välja två nyanser av samma färg, en ljusare och en mörkare en. Färg valet är upp till dig.

• Välj fliken "Blend" i rutan sinus mönster dialog. Klicka i cirkeln "Sinus" och typ "-0.91" i fältet bredvid skjutreglaget "Exponenten" (eller du kan dra reglaget tills numret är korrekt, men det är oftast lättare att skriva den.

• Välj fliken "Inställningar" i rutan Sinus mönster dialog. Du kan leka med inställningarna, men det är bäst att börja med dessa föreslås inställningar eller du kanske frustrerad: "11.3925" för "X-skala." "20.2532" för "Y skala." "5.41" för "Komplexitet." och "1586156458" för "Slumptalsfrö." Kontrollera att det finns en bock i rutan bredvid "Kraft plattsättning?" och en svart punkt i cirkeln bredvid "Distorted." Det ska vara markerat i rutan bredvid "Slumpmässigt" och ingen svart prick bredvid "Perfekt." Numeriska inställningar är "Random seed" den mest avgörande; en variant av bara lite kommer att producera profounding olika mönster på grund av den vedertagna stickprovsmetoder. Du har mer spelrum med de tre första siffrorna, så känn dig fri att experimentera och titta på rutan "Förhandsgranska" för att se effekten. Klicka på knappen "OK" när du är nöjd. Detta kommer att fylla bilden med mönstret.

• Spara filen som en JPG eller PNG bild arkivera med alternativet "Spara" på menyn "Arkiv".