mynewspapers.net

Hur man gör en sash bälte för en klänningEtt skärp bälte är ett enkelt sätt att tillbehör en klänning. Kanske måste din "lilla svarta nummer" vara utrustad för kontor julfest. Du kan köpa ett sidenbrokad skärp för ca £20 eller du kunde göra en för mindre än halva kostnaden. Även din standard sommar klänning kunde vara mer chic med ett kontrasterande eller färgglada skärp tillverkad i en bomull/polyester blandning. Om du har minimal sömnad färdigheter, kan du göra skärp bältet du behöver i mindre än en timme.

Instruktioner

• Köpa minst 23 cm tyg att göra skärp. Detta kommer att göra ett skärp upp till 10 cm breda och 115 cm lång. Detta skulle vara tillräckligt för någon som har en midja storlek 64 cm eller mindre. Du kan behöva söm två remsor av tyg för att göra ditt skärp bälte tillräckligt länge. Det är alltid bättre att ha för mycket tyg än inte tillräckligt. Köpa matchande polyester/bomull tråd, och ett spänne eller D-ring om du planerar att använda en på bältet skärp.

• Bestämma längden på ditt skärp bälte. Mät din midja och Lägg till minst 30 cm till mätningen för användning med ett bälte låsbeslaget och 60 cm om du planerar att knyta ditt skärp. Bestäm hur bred du vill bältet skärp vara. Dubbel bredd skärp och lägga till 2,5 cm för sömmar. Till exempel, om din midja är 76 cm och du vill binda ditt skärp, måste minst 138 cm tyg för längden.

• Skära tyg till lämplig bredd och längd. Vik tyget på längden och med rätt sidor tillsammans, sy en rak söm runt 1,5 cm från kanten av den ovikta sidan. Gå till skärp bälte höger. Tryck på skärp med ett järn värms till lämpliga tyget inställning. Slå i de råa kanterna på varje ände av bågen och hand sy ofärdiga kanterna ihop. Använd små stygn som inte ses lätt.

• Följa paketet anvisningar för att lägga till en D-ring eller spänne till ditt skärp, om riktningar ingår. För en D-ring, vik ca 5 cm av bågen över de raka sidorna av ringarna. Detta skapar en tab. Hand sy eller maskinen stygn fliken stängt på grund av fliken Lägg till en rak linje av sömnad nära de D-ringarna för att hålla dem på plats.