mynewspapers.net

Hur man gör en rulle ner skugga

Hur man gör en rulle ner skugga


Ensam eller ihopkopplad med en gardin, roll-down nyanser ger ett bra sätt att lägga till visuella intresse och sekretess i ett fönster. För att göra en rulle ner skugga, kommer att du behöva köpa tjockt tyg eller en lätt tyg som du bör stelnar med en spray avstyvning - ett steg som kommer att säkerställa din skugga hänger väl. Medan du är på tygaffär, plocka upp en rullgardin kit--komplett med rullen, parentes, slingrande mekanismen, trä slat sladd och dra sladden. Väl tillbaka hemma, kommer du att bara ett stenkast från att skapa-- och hängande--en roll-down nyans som ger år av funktionella njutning till ditt hem.

Instruktioner

• Mät ditt fönster att köpa rätt storlek rullgardin kit. De flesta nyanser är monterade för att hänga inne i fönsterkarmen och inte från de yttre hörn. (Att göra en blind på sättet som senare kommer att göra fönstret ser större.) För att säkerställa att ljus inte kommer in blinda från kanterna, Lägg till 4 inches på insidan mätning.

• Inte panik om du inte hittar en roller att passa den exakta dimensionen av ditt fönster. Rullen är trä, kan det skäras till storlek. Om så är fallet, mäta avståndet mellan hakparenteserna och dra av 1/8 tum för gavlar på rullen. Rita mäta linjer på rullen och skär den med en såg. Passar mössor över ändarna på rullen, skjut Fästtappen i hålet och tryck den på plats.

• Installera de roller parentes, efter tillverkarens anvisningar. Se till att placera hakparentesen minst 1 ½ inches från toppen av fönstret urtaget för varmvalsade tyget.

• Mäta längden på rullen--exklusive pin ändarna-- och dra ½ tum. Mät längden på fönstret och lägga till 8 inches för att beakta när skuggan dras.

• Lägg tyget på en plan yta och med en kvadrat eller linjal och märkning blyertspenna, rita din skära linjer. Klipp tyget till storlek.

• Sy en 5/8-tums fåll på långsidan kanterna på tyget. Vrid upp en 2-tums fåll nedtill på tyget för trä slat. Kontrollera att slaten glider in och ut ur höljet lätt. Sy fållen och infoga den trä slaten. Sy de sidoöppningarna stängd.

• Bifoga sladd hållare och sladd. Tryck ena änden av kabeln genom hålet i fast kabelhållaren och Knut det för att säkra den. Trä den andra änden av sladden genom ekollon och knyt en knut. Placera hållaren i centrum av höljet och med en skruvmejsel, skruva den på plats.

• Lägg tyget platt och höger sida upp. Lägg rullen på toppen, parallell till den övre kanten. Vind i utkanten av tyget på rullen, foder det upp med en av de horisontella märkena på rullen. Säkra tyget på plats tillfälligt med tydliga tejp.

• Permanent fästa tyget till rullen med dubbelhäftande tejp som medföljer din rullgardin kit. Om ditt kit inte kommer med tape, häfta i utkanten av tyget i rullen. Skala bort tejpen.

• Rulla tyget tätt runt rullen och passa in det i fästena. Dra ner rullgardinen som det går. Dra i sladden för att säkerställa att skuggan flyttar lätt. Om inte, reroll tyget tills spänningen av tyget är korrekt.