mynewspapers.net

Hur man gör en ruggig dam blus

Hur man gör en ruggig dam blus


Blusar är utmanande för att sy även för de mest erfarna sömmerskor. Materialet kan vara tunn och svårt att arbeta med om du inte har en symaskin med en serger. Du kanske frestas att köpa alla dina blusar. Men när de är prydda med tjusiga volanger och utsmyckningar, de kan bli mycket dyrt. Det är enkelt att skapa din egen casual, men elegant, ruggig blus med svälld ärm börjar med en vanligt, oversized T-shirt.

Instruktioner

• Välj en vanlig besättning hals T-shirt gjord av mjuk bomull interlock. Om t-shirten är nya, Maskintvätt och torka för att förminska den. Efter tvätt, bör skjortan överdimensionerade och hänga till höfterna.

• Klipp av fållen på t-shirten; Ignorera fållen eller spara den i ett annat syfte. Mark två linjer längs omkretsen av botten av T-shirt varje 3-inches bred. Skär två öglor från botten av skjortan. (Du tar bort 6-inches från botten av t-shirten förutom fållen.) Dessa 3-tum breda slingor kommer att ha två sidsömmarna. Skär antingen sidsömmen på var och en av de två slingorna. Nu har du två långa remsor. Längden på stavarna spelar ingen roll eftersom de kommer att samlas för att passa på framsidan av den färdiga blusen. Avsätta dessa remsor för steg 7. Vecka längst ner på t-shirten av sömnad sex rader av maskin sömmar ¼-tums apart.

• Vik T-shirt på mitten längs mittlinjen med ryggen, röra baksidaen vänster till höger. Stift längs mittlinjen så att materialet inte flytta. Eftersom t-shirten viks på mitten, har du fyra lager av tyg. Detta underlättar märkning centrum fram och mitt bak på plagget i steg 4.

• Markera en prick med skrädderi krita på centrum framför ungefär 3 inches ner från botten av främre krage bandet. Kom ihåg att t-shirten var vikas på mitten i steg 3 längs frontlinjen centrum med rätsidan utåt, så denna prick faller på luckan. Markera en prick på ena axeln 2-inches från där axeln sömmen möter ärmhålet sömmen.

• Låg nålas blusen på en plan yta med axeln dot uppåt. Rita en ny urringning på en halvan av framsidan av blus med skrädderi krita ansluta prick på axeln med prick på centrum framsida. Stift längs linjen genom alla fyra lager av tyg. Vänd på blusen och rita med stiften som guide halsringningen på den andra halvan av främre.

• Lösgör blusen. Vänd på blusen och markera en linje längs baksidan anslutning av axel prickar på vardera sidan. Skär längs markerade linjen fram och tillbaka att ta bort kragen bandet helt och att skapa en bred v-ringning.

• Sy två remsor tillsammans som du skapade i steg 2. Sy med en maskin ös 1/4-tums från ena kanten. Pull undertråd tråd att skapa mjuka samlar.

• Pin rufsar längs halsringningen med sydda kanten närmast den skurna kanten av halsringningen. Klipp av den överflödiga rufsar.

• Skär en skåra genom ett skikt på insidan ärm fållen. Du ska skapa svälld ärm. Skär två bitar av resår löst passa överarmen. Se till att det finns tillräckligt slack så att när elastiska sätts in i ärmen fållen, du har nog av en överlappning att sy ändarna ihop, men ändå tillåta elastiska fortfarande passa bekvämt tätt på armen. Koppla en säkerhetsnål igenom ena änden av elastiska. Tråd elastiska genom fållen. Överlappa ändarna med ½-tums; nåla fast och sy. Tuck resår inuti fållen. Upprepa steg 9 med andra ärmen.