mynewspapers.net

Hur man gör en röst ljud bättre av dator

Hur man gör en röst ljud bättre av dator


Använd en digital audio redaktör som Audacity för att göra en röst ljud bättre genom datorn. Audacity har många funktioner att göra en röst ljud bättre-- och har den stora fördelen att vara gratis. Se länk i resurser. Det finns många andra kommersiella och gratis digital ljud-redaktörer.

Instruktioner

• Anslut en mikrofon till din ingång. Kör Audacity. Klicka på den röda inspelningsknappen.

• Tala eller sjunga i mikrofonen. Klicka på gula stop-knappen när du är klar. Klicka på den gröna play-knappen för att lyssna på inspelningen. Besluta vad som behöver förbättras.

• Dra markeringsverktyget (jag bar) över ett avsnitt som är för tyst. Klicka på "Effect" sedan "Förstärka..." Klicka på "Förhandsgranska" för att lyssna till hur avsnittet kommer att ljuda om du tillämpar effekten. Ändra värdet föreslagna förstärkning eller klicka på "OK" för att acceptera den.

• Dra markeringsverktyget över alla utrymmen som är för långa. Ta bort utrymme i en inspelning av din röst kan hjälpa får det att låta mer dynamisk och målmedveten. Tryck på "Delete".

• Dra markeringsverktyget över alla avsnitt som har bakgrund buller. Klicka på "Effect" sedan "Brus borttagning..." Klicka på "Få brus profil" så Audacity vet vilken typ av bakgrund buller att eliminera. Klicka sedan på "Effekten" sedan "Noise Removal..." igen. Klicka på "OK" för att använda minskning bruseffekten.

• Lägga till bas, diskant, echo, en tona in eller ut, en phaser effekt eller en wahwah effekt. Alternativt kan du välja en annan effekt som anges. Dessa effekter kan lägga till färg och intresse i rösten, men se till att inte överanvända dem. Välj ett avsnitt genom att dra, som ovan. Klicka på "Effect" sedan effekten av ditt val. Vissa effekter har "Förhandsgranska" knappen ovan. Tryck på Ctrl och Z för att ångra en effekt direkt efter tillämpa det. Detta är standard "ångra" operation för Windows.