mynewspapers.net

Hur man gör en rektangulär prisma av papper

Hur man gör en rektangulär prisma av papper


En rektangulär prisma är ett objekt med en form som en låda. En rektangulär prisma består av sex platta sidor. Varje vinkel av den rektangulära prisman är en rät vinkel, och varje platta sidan är en rektangel. Att göra en modell av en rektangulär prisma av papper kan vara ett pedagogiskt projekt att visa egenskaperna för en rektangulär prisma. Lär dig hur man gör en rektangulär prisma av papper att illustrera hur det ser ut.

Instruktioner

• Skiss form av prismat. Bredden på prismat är 4,3 cm (1,75 tum). Längden på prismat är 6,8 cm (2,75 tum). Höjden av prismat är 2,5 cm (1 tum). Se diagram för att mäta detaljer.

• Skapa klaffar som sträcker sig ut från toppen, botten och ena änden av prism som visas i diagrammet. Klaffarna är avsmalnande diagonalt i varje ände och är skapade för att stoppa in till ändarna av prismat vid konstruerandet prismat.

• Klipp ut formen prisma som visas, skära försiktigt runt viftar att resultera i en t-formad prisma formen som ska vikas för att göra den rektangulära prisman.

• Vik prisma formen längs varje linje på insidan av formen, inklusive viftar. Varje vik är nödvändigt för att bygga prismat.

• Placera en liten kvadrat med dubbelhäftande klar tejp på varje flik.

• Vik nummer 1 sidan ner. Fälla nummer 2 och 3 sidorna. Vika nummer 4 i och nummer 5 upp för att träffa viftar med från nummer 1 sida. Tryck på den dubbelhäftande klar tejp som placerades på viftar i mot kanterna så att sidorna av prismat följer varandra och bo vikta. Gör detta för varje flik så att prismat blir en tredimensionell papper form.