mynewspapers.net

Hur man gör en ram & platt skåpdörren

Hur man gör en ram & platt skåpdörren


Bygga din egen skåpdörrar i en stil som matchar ditt hem inredning, förbättra traditionella och tidstypiska inredning med ram-och-platta skåpdörrar. Göra de skåpdörren ramar med hjälp av stile och järnväg byggteknik. Med denna teknik, är räfflor cirkulerade i stiles eller vertikala bitar, och i rälsen eller horisontella bitar. Krossa en kant profil på alla stile och järnväg bitar för en mer dekorativa dörr. En platt infogas i spåren, att skapa en skåpdörren. Ram-och-platta skåpdörrar är robust samt vackra.

Instruktioner

• Mäta mängden 1-av-2-1/4-tums lövträ brädor behövs för din skåpdörren ramar. Lövträ styrelser finns normalt i 4-fötter eller 8-fot längder. I allmänhet möter du mindre avfall med längre styrelser. Mäta höjden på öppnandet av ett skåp. Lägg till två inches i höjd för överlappning med skåp ram. Räkna antalet dörrar skåp behövs. Varje dörr kräver två stiles, så multiplicerar antalet skåpdörren med 2. Bestämma antalet stiles kan du klippa från en 1-av-2-1/4-tums lövträ ombord. Dela in detta nummer i stile räkningen till avgör hur många styrelser som krävs för stiles. Mät bredden på varje skåp öppnas. Varje dörr kräver två skenor, så multiplicera med två. Bestämma antalet skenor kan du klippa från en 1-av-2-1/4-tums lövträ ombord. Dela in detta nummer i järnväg räkningen till avgör hur många styrelser som krävs för rails.

• Mäta mängden 1/4-inch plywood behövs. Mäta höjden och bredden av varje casement inleds och lägga till djupet i varje routat groove, minus 1/8-tums till den höjd och även bredd. Plywood används för platta inuti ramen och passar in i spåren skära i stiles och rails. Panelen plywood måste passa i spåren med 1/16-tums av utrymme för expansion. Bestämma antalet paneler kan du klippa från ett ark av 4-av-8 plywood. Dela upp det numret i det totala antalet paneler behövs för alla dörrar. Den sista siffran är antalet ark av plywood behövs för projektet.

• Krossa alla 1-av-2-1/4-tums timmer bitar till formen profil. Välj den profil du väljer. Använd featherboards att hålla timmer fast mot tabellen operationsföljd.

• Skär ett 3/16-tums fack i en skrot inramning styrelse. Test passar facket på ark av plywood. Plywood som såldes som 1/4-tums är vanligtvis något smalare på bredden. Om passformen är för trång, justera routing lite med shims och skär en plats i en annan bit av skrot inramning ombord. När rätt passform har nåtts, krossa en slot i alla ram styrelser. Om du dirigeras en dekorativ profil på brädan lövträd ram, krossa facket i samma sida av styrelsen. Ställa in routern slot till 1/16-tums från baksidan av styrelsen.

• Skär alla stiles till längd med hjälp av ditt bord såg. Höjden på stiles är höjden av skåp fallet öppna plus två inches.

• Skär alla skenor till bredd: järnväg mätningen är bredden på skåpet så öppna minus 2-1/2 inches. Skär för en dörr och lägga ut på bordet för att kontrollera för noggrannhet. Placera två stiles vertikalt med en järnväg mellan dem horisontellt. Mät bredd från den yttre kanten av en stile och den yttre kanten av den andra stile. Denna mätning bör vara lika med öppningen i den kabinett höljet plus två inches, överlappning bidraget av dörren.

• Klara ändarna av skenor med din coping lite. Skär en omvänd version av din profil kant på den smala änden av varje järnväg. Den omvända profilen, spegelbild, passar perfekt över profil på långsidan av stile, inklusive en 1/4-tums tunga som passar in i 1/4-tums panel spåret. Plagierade rails och stiles passar ihop bildar en ram, som liknar en bildram.

• Skär plywood paneler, med träfibrerna vertikal, som passar i slots i hårdvara ramar.

• Lägg trälim i spåret hela längden av en stile. Passa panelen i dess exakta position. Sätta lim på slutet av en järnväg och skjut den till panelen, montering plagierade kanten i konfederationsartiklarna. Upprepa med andra järnväg. Lägger trälim i spåret på en annan stile och passa på plats. Square upp ram-och-platta församlingen med en vinkelhake. Håll hela montering tillsammans med klämmor.