mynewspapers.net

Hur man gör en queen size damm rufsar

Hur man gör en queen size damm rufsar


En damm rufsar, även känd som en sängkappa, täcker resårmadrass och lägger till flair någon sovrum inredning. Du kan göra en queen size damm rufsar med en elastisk topp att glida på och av din säng. Elastiska håller wraparound rufsar på plats men du kan ta bort den enkelt för tvättning utan att madrassen utanför sängen. Välj en bomull-polyester blanda tyg för en skrynkelfri damm rufsar som behöver ingen strykning.

Instruktioner

• Mät avståndet från toppen av box våren till golvet för att bestämma färdiga djupet av damm ruffle. Lägga till 4 inches i damm rufsar djupet till avgöra bredd och klippa tyget remsor.

• Mät box våren från det övre högra hörnet, runt foten av sängen, till det övre vänstra hörnet. Multiplicera denna mätning med två för att få den totala längden behövs för damm ruffle. Till exempel, är en standard queen size-säng 60 inches med 80 inches, så den totala längden behövs för damm rufsar är 80 plus 60 plus 80 multiplicerat med två, vilket motsvarar 440 inches eller ca 37 fot.

• Skär remsor av tyg bredd djup mätning och sy dem heltäckande tills du har en enda remsa så länge som längdmätning. Placera i slutet av ett tyg remsa på toppen i slutet av en annan, rätt sidor tillsammans, med kanterna även. PIN bitar för att hålla dem på plats, och sy remsor med en 1/2-tums söm.

• Sy ytterligare remsor till slutet av varje efterföljande band tills du har en enda minst två gånger mätning runt tre sidor av box våren. Iron sömsmånerna allt mot vänster sida av sömmen.

• Vik över 1 tum av tyg på baksidan på varje ände av damm rufsar och järn ett veck på luckan. Vik den rå kanten under att träffa den pressade vecket och tryck igen. Sy genom alla tre lager 3/8 tum från kanten i båda ändarna.

• Vik över 2 inches av tyg på baksidan längs botten av damm rufsar och järn ett veck på luckan. Vik den rå kanten under att träffa den pressade vecket och tryck igen. Sy genom alla tre lager 7/8 tum från kanten att göra en fåll längs damm ruffle.

• Vik över 1/2 tum av tyg på baksidan längs toppen av damm rufsar och järn ett veck på luckan. Vik över en annan 1 1/2 inches av tyg till baksidan och tryck ett veck på luckan. Stift längs inre luckan att hålla lagren på plats.

• Sy längden på damm rufsar 1 3/8 tum från överkanten att bilda ett hölje för elastiska. Sy i omvänd några stygn i varje ände att säkra stygnen.

• Skär en bit resår 20 fot lång. Peta poängen med säkerhetsnål igenom ena änden av elastiska och stäng den PIN-kod.

• Trä elastiska genom damm rufsar höljet, med säkerhetsnål för att driva igenom. Samla ihop tyget på elastiska, att se till att den lösa änden inte glider inuti höljet.

• Linda elastisk och damm rufsar runt rutan våren, att se till att elastiskt lägger platt inuti höljet. Dra elastiska spända över box våren på huvudet av sängen på så damm rufsar sitter på plats runt den övre kanten av rutan våren. Överlappa elastisk ändarna och pin dem tillsammans med säkerhetsnål.

• Ta bort damm rufsar och sy över elastiska där den överlappar. Klipp bort överflödigt elastiska.

• Sätta damm rufsar tillbaka runt toppen av box våren. Justera fullheten av tyget jämnt på båda sidor och över foten av sängen. Säkra rufsar på plats med säng kjol pins, om så önskas.