mynewspapers.net

Hur man gör en prinsessa kon hatt med tyg

Hur man gör en prinsessa kon hatt med tyg


Du kan göra en elegant utseende prinsessan kon hatt hemma för en födelsedagsfest, Halloween kostym eller för låtsas spela. Princess hatten är enkla att göra och barnen kan engagera sig genom att dekorera kottarna med oäkta ädelstenar, gnistrar och band. Hatten utnyttjar en smältbara tyg gränssnitt för att tillhandahålla ett styvt material för en varaktig kostym tillbehör.

Instruktioner

• Lägg en satin tyg på en plan yta och använda en vinkel kompass med en penna för att rita en halv cirkel med penna sträcks till 10 inches. Klipp ut halva cirkeln. Använda halvcirkel som mall att spåra en halv cirkel på ett tygstycke smältbara gränssnitt och klipp ut halvcirkel.

• Sätta tyget gränssnitt ovanpå satin och placera en bit skrot tyg ovanpå gränssnittet. Använd en järn till säkring gränssnitt till satin tyget. Detta kommer att göra konformad hatt styvare så det är står upp ordentligt.

• Skär ett stycke färgstark tyll nät i en cirkel med en 10-tums diameter. Samla in ena änden av tyget och limma den mot toppen av kurvan i satin tyg med tyg lim. Bifoga tyll nät på insidan av tyget, som är sidan med smältbara tyget gränssnitt.

• Skär fem eller sex 1-tums breda bitar av band till en längd av ungefärligt 10 inches. Limma alla band ihop genom att tillämpa lim på menyfliksområdet i botten och placera ett annat band på toppen. Upprepa tills alla banden har limmats ihop. Som du limmar, fan band något så att delar av bandet inte direkt ovanpå varandra. Låt limmet torka i 30 minuter.

• Placera halvcirkeln mot den plana ytan platt kant och svepa satin in en konformad. Placera formen kon på barnets huvud att justera för storlek. Applicera en tunn linje av lim längs den yttre kanten av satin och tryck fast för att säkra kanten till resten av tyget. Låt limmet torka i 30 minuter.

• Linda en längd av 1-tums-wide band runt botten av konen och klippa bandet en 1/2-tum längre än omkretsen av konen. Applicera en tunn linje av lim längs med menyfliksområdet och koppla den till botten av konen. Tryck fast att jämna ut eventuella rynkor och att anpassa det längs den nedre kanten.

• Mät avståndet från den nedre kanten av konen till hjässan av konen. Skär fem 1/2-tums-wide band till denna längd och limma dem jämnt fördelade runt konen, från den nedre kanten till hjässan. Att prinsessan kon mössan torka i 30 till 60 minuter innan bär.