mynewspapers.net

Hur man gör en parabol med en USB WiFi-Adapter

Hur man gör en parabol med en USB WiFi-Adapter


DIY-projekt att göra en parabol med en USB WiFi-adapter är välkända. USB-anslutning till datorn är mycket robust, lider ingen signalförlust jämfört med koaxialkabel. En kinesisk vegetabiliska sil eller andra stora sil är en idealisk paraboliska form eftersom metallnät ger en bred yta för att studsa radiovågor till att USB-transceivern ändå minimera luftmotstånd eftersom det inte är en fast form. Wi-Fi är ju helt enkelt radiovågor inom ett område på 2,4 GHz-bandet. De är riktad, men om inom spänna av en bra signal, trådlöst Internet är gratis.

Instruktioner

• Köpa en USB trådlös g eller n WiFi-adapter. Trådlös g-adaptrar kan hittas online för mindre än £13 och på kontor leverans butiker för mindre än £19. Trådlös n adaptrar kommer att dubbla g hastighet, men är mer än dubbelt g pris.

• Anslut handtaget på tråd sil till en 8-tums bit av broom handle. Använda träskruv eller en U-formad kontakt för att säkra två stycken.

• Skär en rektangulär öppning i mitten av wire mesh sil med en tråd fräs. Öppningen måste hålla USB Wi-Fi adaptern fast.

• Driva adaptern halvvägs genom öppningen i wire mesh sil. Säkra den ytterligare genom fogtätning runt ytan utanför sil om du önskar. Paraboliska formen på sil kommer att ge bättre signalstyrka för 12-15 dB. (3 dB är en fördubbling av receptionen förmåga.)

• Anslut en kvinna-till-man USB-kabel till Wi-Fi adaptern. Anslut USB-A änden av USB-kabeln till någon öppna USB-port på en dator.

• Följ den på skärmen inrättandet instruktionerna ange programvaran för Wi-Fi-mottagning. En uppsättning CD-skiva kommer ofta med Wi-Fi-adaptrar. I annat fall kan programvaran--ungefär som du hämtar en drivrutin--laddas ner från Internet.

• Placera antennen. Punkt den paraboliska ytan och Wi-Fi-adapter i riktning mot din närmaste åtkomstpunkt.