mynewspapers.net

Hur man gör en Origami presentpåse & handväska

Hur man gör en Origami presentpåse & handväska


Origami kan vara en handgjord present eller även ett sätt att anpassa ett affären närvarande med fint vikta kort, dekorationer eller inslagning. En origami gåva väska kan dubbla som en dekorativ korg eller handväska, håller allt från liten origami blommor eller kranar, till små godis och presentkort. En origami gåva väska eller handväska kan göras i nästan alla rimlig storlek--från mycket små till stora nog att använda som en tabell central--det beror på storleken på papper som du använder.

Instruktioner

• Lägga torget papper på bordet, ena sidan mot dig (inte en punkt mot dig). Vik papper i halv, nedre kant till överkanten. Skarpa vecket.

• Använda linjalen för att mäta 1 tum i på den högra sidan av rektangeln. Markera platsen med penna och använda linjalen för att rita en linje parallell med kortsidan, från toppen till botten. Skär längs linjen, ta bort tums papper från rektangeln. Denna remsa av papper blir handtaget på påsen. Ställ det åt sidan.

• Vik den högra nedre hörnet upp till mittlinjen av rektangeln, så att kanten på lyft hörnet är horisontell. Skarpa vecket. Veckla upp det, och vik den tillbaka i motsatt riktning, förstärka globlinjen. Platta ut igen. Upprepa på vänster sida. Vikning i båda riktningarna är ett sätt att göra globlinjen mer flexibelt för nästa luckan.

• Stoppa två trianglar genom din veck upp och in i rektangeln, där de kommer att platta ut. Din form nu ser ut som en rektangel med dess två nedersta hörn saknas.

• Vänd pappret så att den vikta kanten (med stoppade hörnen) är överst och långa öppna kanten mot dig. Lyfta den främre luckan endast, att föra papper (kort) vänsterkant till centrum av form. Skarpa vecket. Upprepa på höger sida. Vänd pappret över, och upprepa dessa steg på andra sidan. Se till att skarpa veck. Avsätta ögonblickligt.

• Ta pappersremsa som skars av tidigare. Lägg det horisontellt på bordet framför dig. Om det behövs kan du mäta och markera på längden mittlinje remsan (1/2 tum upp). Vik den nedre kanten till halv, att se till att kanten kvar parallellt med den övre kanten. Upprepa med överkanten, vika det ner till meet centrumlinje. De två kanterna bör nu träffas på mittlinjen. Skarpa veck.

• Placera korgen portion tillbaka framför dig på bordet, med den vikta, stängd kant (botten av påsen) mot dig. Centrera den handtag remsan (vikta sidan uppåt) under viftar med öppen front och på toppen av nästa lager av papper, så att remsan kortsida i linje med den öppna kanten på toppen av väska eller påse. Nypa främre lock, band och nästa lager papper tillsammans (detta är en sida av väskan). Göra två horisontella veck inåt och ner mot botten av påsen, ett effektivt sätt att säkra en sida av handtaget. Den övre kanten av denna färdiga sida bör köra kvadrat med två triangel veck tidigare toppar.

• Lyft remsan av papper upp och lägga den vertikalt, går bort från dig, vikta sidan nu ner. Gör ett skarpa veck i handtaget där det vidrör sidan av påsen. Vänds hela formuläret. Lyft och föra handtaget mot dig och placera den i centrum, under de två främre klaffarna på korgen. Härifrån, upprepa resten av steg 7, gör två horisontella veck inåt och ner mot botten av påsen, effektivt skydda andra sidan av handtaget. Skarpa alla veck och skarpa andra handtaget (ligger på insidan) i påsen. Du kanske vill förstärka denna sida med en liten bit tejp på insidan av väskan, där handtaget ansluter.

• Lägg påsen på bordet, botten mot dig. Vik ner fram till den nedre kanten möter de lägre poäng på de vikta trianglarna. Skarpa vecket, sedan utveckla det och släta ut. Öppna väska eller handväska och platta ut botten.