mynewspapers.net

Hur man gör en origami katana

Hur man gör en origami katana


En elegant och antika vapen, katana är en tunn svärd används av traditionella japanska samurai. För din nästa origami projekt, överväga att göra en enkel katana. Para ihop en origami svärd med en origami samurai skapar en rolig och konstnärlig skildring av japanska försvar och kampsport. För bästa resultat, Använd professionell origamipapper. Du kan välja mellan olika färger och mönster att göra dina papper katana.

Instruktioner

• Placera en kvadrat med professionella origamipapper framför dig. Det är bäst att använda en plan yta när vika origami. För pappersstorlek, överväga hur stor du vill ha din katana sword vara. För större svärd, använda 8-tums av 8-tums papper. För mindre svärd, Använd 5-tums 5-tumspapper.

• Vik nederkanten av papper upp till toppen, sticka den vågräta linjen. Vik den nedre kanten till toppen igen. Vik upp en gång och skrynklas. Detta kommer att fungera som handtaget på svärdet senare.

• Ställ in denna bit papper åt sidan för nu. Med den andra ark origamipapper, klippa papperet med sax så att den mäter 8 inches av 4 inches, om använder 8-tums av 8-tums papper.

• Placera den nya bit papper framför dig, med den kortare sidan mot dig. Vik åtta dragspel veck lika långa. Till gör så, vik nederkanten upp ca 1 tum och veck. Vänd pappret och vik den upp en tum igen. Fortsätta göra detta förslag tills du har åtta delar eller ett dragspel-viks rektangel.

• Placera den tredje och sista bit av kvadratiska papper framför dig. Ta det nedre högra hörnet och vik det upp till meet uppe till vänster. Skrynklar papperet och öppna det igen. Vik det nedre högra hörnet för att möta den veck linjen och veck. Gör samma sak med det övre vänstra hörnet.

• Leta upp nedre triangel och vik den in i centrum och veck. Upprepa detta med översta triangeln. Vik den återstående rätvinklig triangeln och skrynklar det. Detta bör göra en flik ovanför andra veck. Vik den övre högra änden av denna triangel något, om 1/2 tum och veck. Upprepa med nedre högra delen av triangeln.

• Montera bitarna ihop till katana. Ta det första, långa vikta papperet och skjut i slutet under fliken triangel på tredje papper. Vik rektangeln bakåt över luckan så att det sträcker sig för att skapa ett handtag för katana.

• Fäll upp huvudsakliga svärdet ner från höger till vänster spets så att det överlappar handtaget. Upprepa detta förslag med botten, vika ända till spetsen runt handtaget. Utan att använda sax, skrynklar dessa veck för att skapa en spetsiga och skarpa svärd spets.

• Använd den dragspel pappersark du avsätta och vira den runt handtaget på svärdet. För att göra detta, placera den nedanför handtaget och vik på arbetsmarknadens parter att överlappa det. Det ryms sidorna tillsammans från överlappande sidor att hålla fästet på plats.