mynewspapers.net

Hur man gör en önskan om en nyckelben

Hur man gör en önskan om en nyckelben


Att göra en önskan om ett nyckelben datum 2.400 år tillbaka till etruskerna i Italien, enligt Charles Panati, författare till boken, "Extraordinära ursprunget av vardagliga saker." De trodde kuk och hen var siare som kan förutsäga framtiden och praktiseras en tradition som kallas "höna oracle," som var liknande till Ouija board, men med en höna och korn av majs. När en av dessa heliga fåglar dog nyckelbenet var torkad och etruskerna smekte den för att göra en önskan. Det fanns endast ett fåtal heliga fågel collarbones att gå runt, vilket inleder bruket att bryta dem. Romarna förde traditionen till England, där det som benämns som en "merrythought." Pilgrimerna väckt tradition till Amerika, med kalkoner de fann i det nordostliga skogsområde där de bosatte sig. Vi antar de knäppte wishbones på den första Thanksgiving 1621.

Instruktioner

• Torr nyckelben av en kalkon, kyckling eller annan form av fjäderfä. Ta allt kött av det, och låg någonstans att torka. Det bör ta ungefär tre dagar för nyckelbenet torka och förvandlas till den magiska triangellänkar.

• Hitta en partner att dra wishbone med dig. De flesta vänner och familj bör vara villiga att ta chansen att ha en önskan uppfylls, så detta inte bör vara alltför svårt.

• Gör en knytnäve och sätta ena änden av benet mellan din pinky och ringfinger. Har din partner gör samma sak. Wishbone bör vara sticker upp i luften i en upp och ner "V" form. Detta garanterar inte en person har en fördel över den andra personen med båda människor höll nyckelben på samma ställe.

• Gör en önskan. Tänk på något du vill ha, eller ha hända. Det bör vara en hemlig önskan, så säger inte önskan högt.

• Räkna till tre, och när du säger "tre", båda deltagarna ska dra på slutet av nyckelben. Önskan kommer att besannas för personen med längre ben. Varje persons önskan kommer att besannas om benet bryts jämnt.