mynewspapers.net

Hur man gör en Nefertiti dödsmask

Hur man gör en Nefertiti dödsmask


Död masker är några av de mest välkända föremål från det gamla Egypten. Maskerna gjordes för begravningen av forntida egyptiska kungligheter, skapad i bilden av den avlidnes ansikte. Nefertiti var en egyptisk drottning som regerade tillsammans med sin make farao Akhenaton. Nefertiti är en figur i egyptisk folklore känd för sin skönhet. Fast mest ikoniska bilden av Nefertiti är en byst skulptur, skulle hennes bild kunna överföras till en hemgjorda död mask, som kan göras med gips och papper mache.

Instruktioner

• Smeta vaselin över hela ansiktet. Doppa gips gasväv i vatten och har någon placera remsor i ansiktet tills hela ansiktet är täckt. När gips är helt torr, ta försiktigt bort masken från ditt ansikte.

• Skär en bit av affisch styrelse som är några inches bredare och ungefär dubbelt så lång som ansiktsmask göra Nefertitis hatt. Hatten är lång och smal. Eftersom döden masker omfattar endast den främre delen av ansiktet, behöver du bara göra en kurva för framsidan av hatten. Kurva av rektangel affisch styrelse och tejpa hatten till gips masken. Det är OK om det finns en lucka, som du senare kommer att sätta papper mache över den.

• Skära öronen av affisch styrelsen, med bilden av Nefertiti som en guide. Vik den inre kanten av öronen så att de sticker ut lite och tejpa dem till masken. Du kan också klippa en rektangel av affisch ombord, svängda det något och kopplar den till botten av masken, att göra en hals.

• Doppa remsor av tidningen i papper mache sammansatta och täcka ansiktet, hatt, öron och hals. Upprepa med två eller tre lager för att ge masken några heft. Säcken genom papper mache där det täcker ögat hålen och vik försiktigt överskottet till baksidan av masken. Tillåta papper mache torka helt innan du går vidare till nästa steg.

• Spraya hela masken med guldfärg. När guld torkar, använda akryl färg att måla hatt och detaljer i ansiktet.