mynewspapers.net

Hur man gör en mus fälla bil gå ett längre avstånd

Hur man gör en mus fälla bil gå ett längre avstånd


Bygga en mus fälla bil är ett bra experiment för lärare i naturvetenskap vid arbete med sina elever, lär dem några fysiska vetenskapen grunderna. Genom att göra några enkla ändringar, kan en mus fälla bil byggas för hastighet eller reser långa sträckor (men tyvärr inte båda). Om du har en mus fälla bil som är byggd för fart, kan du göra en mus fälla bil gå ett längre avstånd genom att göra några ändringar.

Instruktioner

• Ta bort hjulen på mus fälla bilen. Mät diametern på bilens axlar, och borra ett hål i centrum av varje 4-tum plywood diskarna som ska fungera som den nya hjulen.

• Blanda lite epoxi och limma varje av de fyra plywood hjul på ändarna av axlarna.

• Skär ett avsnitt av tråd klädhängare mäter 18 inches i längd. Räta böjar i klädhängare vid behov. Sedan, limma den 18-tums lång bit tråd på mus fälla bilens fjäderbelastade hävarm. Ställa bilen åt sidan så att epoxin torka i 24 timmar.

• Gör en liten 90 graders böj i slutet av 18-tums wire kopplad till den fjäderbelastade hävarm med en tång.

• Knyt en sträng på böjen i slutet av hävarm. Tänja strängen mot bakaxeln och klippa strängen 1/2-tums förbi bakaxeln.

• Knyta en ögla i slutet av strängen och Placera ramantennen över kroken i centrum av den bakre axeln. Dra spaken armen bakåt och börjar slingrande snöre runt bakaxeln. Fortsätt dra och slingrande tills hävarm pekar rakt tillbaka bakom bilen, och strängen kan inte vara såret något stramare. Håll armen ordentligt för att förhindra att hjulen från att vrida.

• Placera musen fälla bilen på en plan yta, och släpp den fjäderbelastade hävarm. Bilen bör drivas framåt och med ändringar, ska gå mycket längre än tidigare, om än troligen långsammare.