mynewspapers.net

Hur man gör en modell båt av kartong

Hur man gör en modell båt av kartong


Leksak båtar är ett lätt hantverk att göra i en enda eftermiddag. Träbåt mönster kan ändras för att göra samma hantverk med papp. Segelbåtar är svårare att skapa än flatboats på grund av behovet av att balansera vikten på seglen så båten inte välta. Kartong är lätt att dekorera med markörer och måla innan segling. Kartong båtar kan användas upprepade gånger när noggrant vattentät.

Instruktioner

• Klipp ut två papp rektanglar 8 inches lång och 4 ½ inches sida. Låg första kartong rektangeln på en plan yta med den korta änden mot dig. Mäta i 1 tum från vänsterkanten och markera med en penna. Upprepa med den högra kanten. Mät upp 2 ½ inches från botten och markera med en penna. Använda en linjal för att dra en rak linje mellan varumärkena att skapa en kvadrat mätning 2 ½ inches på varje sida. Klipp ut torget. Det bör finnas en en-tums flik till höger och en annan på vänster sida av bladet kartong.

• På samma bit kartong mått 4 inches upp från botten av kartong bladet längs vänsterkanten och markera platsen med ett X med en penna. Ställ in kompassen för en 4½-tums radie. Placera punkten på kompassen på X i utkanten av papp. Rita en båge över den motsatta sidan och överst i papp med penna slutet av kompassen. Upprepa processen på andra kanten av kartong för att skapa två bågar som skär nära toppen av papp. Skär längs bågarna att skapa fören på båten.

• Placera den första kartong bit ovanpå andra och spåra båt formen till den andra bit kartong. Klipp ut den andra halvan av kartong. Skär två remsor av kartong 8 tum lång och 1 tum breda. Skär två små sqaures, varje 1 tum lång och 1 tum breda. Skär tre papp band 2 ½ inches lång och 1 tum breda. Klipp en kartong remsa 3 inches lång och 1 tum breda. Använda markörer eller färg för att dekorera kartong bitar innan du fortsätter.

• Ställ in en båt mall på en plan yta med fören vänd bort från dig. Stå en av de 8-tums-långa kartong remsorna på långsidan av båt och tape på plats. Upprepa med den andra 8-tums remsan av kartong på andra långsidan av båten. Lägg till tejp runt fören att hålla de två remsorna ihop. Stå 1-tums band längs baksidan av viftar på båten och tape på plats. Gäller 2-½ tum remsorna runt torget insatsen av båt och tape på plats. Tillämpa band i varje hörn att lägga till styrka. När alla sidor har varit infört lägga lim längs sömmen runt insidan av båten. Avsatts för att torka.

• Ställ in den andra båt mallen ovanpå en bit av cling film som är minst 10 inches lång och 6 inches bred. Mäta 1½ tum ut från varje kant av mallen och markera med en penna. Klippa cling filmen längs dessa märken att skapa formen båt som är större än mallen. Wrap cling filmen upp och runt i kartong botten och på sidorna av båten, inslagning kanterna på insidan av båten. Skär ett andra stycke cling film ½ tum större än mallen båt och vira den runt den andra kartong bit som kommer att göra upp i båten. Limma cling film på plats efter behov. Ange den 3-av-1-tums bit kartong på ett ark aluminiumfolie. Detta stycke kommer att paddla. Skär en bit av aluminiumfolie stor nog att täcka paddla två gånger. Täcka att paddla med aluminiumfolie och limma kanterna på folien stänga för att försegla dem.

• Applicera lim längs toppen av väggarna i båten och Ställ in andra kartong båt mallen ovanpå. Tryck på plats. Låt limmet torka helt. Sträcker sig gummibandet över baksidan av båten utan att vrida den. Sätt att paddla mellan viftar med båten och gummiband kanterna. Aktivera paddeln för att göra gummibandet twist på vardera sidan av paddeln. Båten i vattnet och släppa paddeln. Gummibandet kommer att varva ner, och båten kommer att gå framåt.