mynewspapers.net

Hur man gör en mini ångmaskin

Hur man gör en mini ångmaskin


En ångmaskin är en motor som är beroende av värme som alstras av ånga som källa av energi i stället för bensin. Som ni förmodligen vet, finns det många andra energikällor ute, såsom vegetabilisk olja, Hampolja, grundläggande el eller solenergi. Motorn kommer du att göra är utformad som en slags praxis runda innan du går vidare till att göra en större och svårare stora steam motor.

Instruktioner

• Ditt första jobb kommer att bli bygget motorn kroppen. Placera kolven i cylindern, att se till att du lämnar tillräckligt med utrymme för kolven att röra sig fritt in och ut ur cylindern. Sätta på locket på cylindern och kontrollera kolv arm är ordentligt på plats men inte för hårt på locket på. Pistongen är där du kommer att ansluta motorn till det objekt du vill till makten.

• Ventilera cylindern. Borra två liknande storlek och formade hål på sidan av cylindern. Det bör finnas en övre och en nära botten. Måste du antingen köpa eller bygga en plugg att sätta i ett av hålen. Kontrollera att den lätt kan tas bort och att det inte kommer att få för varmt, som du kommer att bli rörande det medan motorn drivs.

• Bygga bränsle kärlet. Du behöver kokkärlen för denna process. De flesta pannor kan hittas i ett barns science kit - de ser ut som vatten tankar med perforerade rör, gillar kylaren av en bil. Ena änden av pannan kommer att ha den sidan där du kommer att bränna din bränslekälla, andra änden kommer att vara ett öppnade rör. Detta är där ångan kommer ut.

• Nu kan du sätta ihop allt. Bifoga cylindern till pannan via gummislang genom ett av hålen du borrat. Lägg till ditt bränsle, lägga till ditt vatten, titta på det gå! Det kan ta lite för vattnet att koka tillräckligt för att börja producera tjock, böljande ånga. När ångan börjar öka, kommer det gå in i cylindern. Glöm inte att använda din kontakten till plugg den återstående öppna hål. Som ånga fortsätter att stiga och kolven kommer att flytta och du kan ta bort kontakten. Detta kommer att orsaka en puff av ånga för att generera och göra som bekant "choo choo" ljud vi har alla hört när ett tåg passerar.