mynewspapers.net

Hur man gör en meritförteckning med ingen arbetslivserfarenhet

Hur man gör en meritförteckning med ingen arbetslivserfarenhet


Skriver ett CV när du saknar yrkeserfarenhet kan vara hård. Du måste tänka utanför boxen att övertyga arbetsgivare att du är kvalificerad för jobbet. Det är dags att trolla fram alla de skolprojekt, fritidsaktiviteter och frivilliga tjänster du gjorde tidigare för att göra ett personligt brev och återuppta som kommer att imponera på en arbetsgivare. Oavsett din erfarenhet försöker du sälja vad du kan ta med till jobbet.

Instruktioner

• Gör ett personligt brev som innehåller ett uttalande om din karriär mål. Berätta för arbetsgivaren om dina personlighetsdrag som gör du rätt kandidat för jobbet. Säg då arbetsgivaren om dina karriärambitioner. Berätta hur jobbet hjälper dig att nå dina professionella karriärmål.

• Inkludera senaste kontaktinformationen överst i ditt CV. Sätta ditt namn i fetstil. Överväg att använda ett annat teckensnitt på ditt namn för att fånga arbetsgivarens uppmärksamhet. Sätta under ditt namn, din adress, telefonnummer och e-postadress. Använd endast en e-postadress som innehåller ditt namn eller initialer. Göra det så enkelt som möjligt för arbetsgivaren att kontakta dig.

• Lista någon med erfarenhet. Detta avsnitt kan inkludera volontär arbete, praktik eller jobb som barnvakt eller gräsklippning. Om du fick möjlighet att jobb-shadow en person, sätta denna erfarenhet här. Stora skolarbeten som serveras gemenskapen kan också ingå. Om möjligt, samla bokstäverna i referens från de människor som anställde dig för dessa tjänster.

• Lista relevanta klasser som du har tagit i skolan. Visa arbetsgivaren hur dessa kurser har förberett dig att göra jobbet. Om du har en akademisk prestation, till exempel att en ära-rulle student, har den informationen. Känn dig fri att inkludera fritidsaktiviteter. Arbetsgivare är intresserad av att se hur du arbetar i ett team.

• Lägg till en lista av färdigheter och intressen som du har, ta med alla aktiviteter som du gör utanför skolan. Om du är medlem i en kyrka eller du simma för din rec center konkurrenskraftiga team, lägga ner. Detta kan arbetsgivaren vet mer om dig.

• Längst ned i ditt CV, skriva "Referenser på begäran". Du kommer att behöva hitta tre referenser som kan intyga att du är en bra arbetare. Dessa referenser kan vara lärare, mentorer eller vänner, men lista inte familjemedlemmar. Fråga dessa människor i förväg om det är OK att använda dem som referenser.