mynewspapers.net

Hur man gör en medeltida tunikaI den medeltida eran var tunikor en del av nästan varje mans garderob. Överklassen bar tunikor gjord av fint silke, medan resten av medeltida Europa bar tunikor gjorda av ull. Du kan välja fleece för din tunika om du letar efter en lättare konstruktion jobb. Fleece ravel inte och kräver ingen söm efterbehandling. Oavsett vilket tyg väljer du för dina medeltida tunika, nästan alla med grundläggande sömnadsskicklighet kan skapa en tunika snabbt och enkelt.

Instruktioner

• Välj en klänning skjorta som passar du bra, men inte är tätt. Lägg ditt tyg över baksidan av tröjan och spåra mönster med ett tyg krita eller tyg penna. Ignorera den extra kragen som din tunika inte kommer att ha en krage, och omfattar inte ärmarna. Lägg till 1/2 tum runt alla sidor utom botten för att möjliggöra för sömmar. Lägg till 7 inches i längd till botten, hela vägen över. Vik tyget över, så att du kommer att skära igenom två bitar av tyg. Du bör ha två stycken, en front och rygg. Hugga halsen framtill med två till tre inches.

• Låg en ärm, knäppte upp, på toppen av tyg och spår längs övre och nedre kanten. Tillsätt 1/2 tum i båda ändar och längre längst ner på ärmen för sömmar. Vik tyget och placera längre upp i hylsan på luckan. Skär längs de linjer du har spårat, men skär inte luckan. När du öppnar tyget bör du ha en öppnad hylsa. Placera det ovanpå en annan bit av tyg och skära hela vägen runt för att ha två öppnade ärmar.

• Vik en av ärmarna i halv, längs vikningen för lång du inte klippa tidigare. Om ditt tyg har en god sida och en ond sida, som de flesta tyg, vill du vika dina bra sidor innan sömnad. Om du har valt ett tyg som kommer ravel om oavslutade, vik 1/4 tum på manschetten område, pin och stygn. Om ditt tyg inte kommer ravel, kan du lämna din manschetter oavslutade. Vik ärmen längs den långa vik som du inte klippa tidigare, fel sidor ut. Fästa bra. Sy botten av hylsan, från den del som kommer att armarna till handleden. Upprepa med den andra ärmen

• Ta två kropp bitar av tunikan, vik de goda sidorna tillsammans och pin. Sy längs axlarna och sidor, lämnar botten, ärm hål och hals oavslutade. Om du använder ett tyg som kommer ravel, vända botten av tunikan upp 1/4 tum, pin och stygn. Bifoga ärm till ärm hålen med stift. Sömmarna som kommer att sammanträda på dina underarmar bör vara fastlåst först, sedan fästa upp i hylsan och axla tillsammans. Platta till dessa sömmar öppna innan du klämmer fast så att det blir mindre högar när du syr. Efter detta, bör andra stiften placeras jämnt hela vägen runt. Sy sakta runt ärmarna på stiften.

• Om halsen måste vara färdiga, vik under 1/4 tum hela vägen runt nacken och pin. Om du har problem med fällbara halsen under och det högar, kan du lindra sömmen genom att skära mycket liten Dart, mindre än 1/8 tum i längd, varje tum längs halsen innan fastlåsning. Sy ihop halsen hela vägen runt, var noga med att platta axelsömmar som du syr över dem. Starta tunika höger ut och kontrollera för alla öppningar bland dina sömmar. För att försköna ärmarna, kan du välja att lägga till band eller trä växla nedläggningar. För att liva upp urringning, kan du klippa en 3 tum lång skåra. Din tunika bör bäras över linne byxor eller tights att göra hela dräkten perfekt.