mynewspapers.net

Hur man gör en månen ytan vetenskap projektYtbehandla av moonen undersöktes först via teleskop hundratals år sedan. På ytan av jorden skiftar medan månens yta inte verkar förändras; Det har ingen atmosfär och ingen vind, regn eller rörliga vatten att förändra landskapet. Månen är ett ofta förekommande ämne av vetenskaplig diskussion, och att göra en modell av månens yta är en intressant, engagerande vetenskap projekt för elever på mellan- och högstadiet.

Instruktioner

• Fyll en papper skål med gips i Paris. Härdade gips inte tas bort från skålen, så se till att använda en skål som du inte behöver i framtiden. Tillsätt vatten till gips i Paris långsamt under omrörning med en craft pinne tills den når cirka konsekvensen av en tjock smet. Testa blandningen av piercing med craft stick; Det bör vara tillräckligt tjock för att hålla sin form när genomborrad.

• Fastställa tidningen att skydda din arbetsyta och skålen med gips i centrum.

• Använd fingrarna eller en skum borste för att bestryka en sten den ungefärliga storleken på en golfboll i ett tjockt lager vaselin. Göra detta över tidningen att förhindra vaselin får på andra ytor.

• Stå över skålen med gips i Paris och hålla rock på ungefär höjden av bröstkorgen, släppa rock i gips blandningen.

• Ta bort rock från gips blandningen noga, noga med för att störa avtryck så lite som möjligt.

• Tillåt gips att sitta tills helt torr. Intryck från släppa rock i steg 5 resultat i en modell av en nedslagskrater. Månens yta har många nedslagskratrar, som är skålformad och skapad av effekterna av fasta kroppar.

• Upprepa steg 1 till 7 med olika skålar och stenar i olika storlekar för att undersöka hur storleken på ett objekt påverkar storleken på kratern. Nedslagskratrar från golfboll storlek stenar och till exempel marmor-storlek stenar kommer att vara annorlunda, och dessa skillnader kan undersökas genom att göra flera modeller av månens yta.