mynewspapers.net

Hur man gör en Mandarin krage

Hur man gör en Mandarin krage


En Mandarin kragen lånar en asiatisk stil till ett plagg. Denna stela, stand-up krage bildas med hjälp av en smal, rektangulär bit av tyg som är sytt till halsringningen av en skjorta, blus eller klänning. Det är relativt enkelt att skapa och lägga till ett plagg. En rak söm bildar i sömmarna av kragen och bifogas till artikeln av kläder. En gång fäst, trycker kragen platt och styva.

Instruktioner

• Placera plagget på en plan yta och mäta urringning med ett måttband. Lägga till 2,5 cm (1 tum) i mätningen. Detta är längden på kragen.

• Markera längden på kragen på en bit av tidningen. Höjden på kragen är en fråga om personlig preferens, men Mandarin kragar är i allmänhet 2,5 till 10 cm (1 till 4 inches) i höjd. Lägga till 2,5 cm (1 tum) till önskad höjd och markera höjden på tidningen. Denna långa recangle kommer att tjäna som mönster för kragen.

• Klipp ut tidningen mönstret med en sax. Vik en bit tyg under halvåret med höger sida i. Placera mönstret på en bit tyg och säkra med rak stift. Skära i linje med mönstret. Skär genom båda lager av tyg.

• Maskin-sy en rak söm 1,27 cm (1/2 tum) från de övre och side kanterna på tyget. Du kan kurvan främre kanterna för en mindre allvarliga vinkel. Trimma de övre hörnen av kragen till 0.6 cm (1/4 tum) och sväng till höger tyg. Driva de övre hörnen ut med spetsen på saxen att ge den korrekta formen. Tryck med ett varmt strykjärn att platta ut tyget.

• Placera plagget på en plan yta. Sträcka på halsen så att den ligger platt. Justera de råa kanterna av kragen med halsringningen av plagget och säkra på undersidan med rak stift. Maskin-stitch 1,27 cm (1/2 tum) från kanten. Underlätta materialet i halsringningen kurvan genom att göra vertikala snips i rå kant.

• Trimma söm på insidan av plagget till 0.6 cm (1/4 tum). Tryck på sömmen platta tyget. Gäller stärkelse och järn sömmen så att den står upp.