mynewspapers.net

Hur man gör en luftkonditionering från en Styrofoam svalare

Hur man gör en luftkonditionering från en Styrofoam svalare


I värmen på sommaren, om du har tur nog att ha luftkonditionering i ditt hus, kostar det en förmögenhet att köra den. Och vad händer när du är utomhus? En batteridriven fläkt, is och en styrofoam svalare kommer tillsammans för att göra en sinnrik portabel luftkonditionering som håller dig cool hela sommaren.

Instruktioner

• Välja den största polystyrenen svalare att du kan hitta. Ju mer is du sätta i det, ju längre luftkonditioneringen fungerar innan behöva fyllas på med is.

• Göra isblock. Den större dina bitar av is, ju längre det kommer att ta dem smälta. Att hålla is fryst så länge som möjligt kommer att utöka tiden kan du använda din luftkonditionering utan påfyllning. Smältande is kommer att bo på nästan minusgrader så länge det finns is i kylaren. Överväga återanvända mat behållare som halv-gallon mjölk eller juice kartonger, glass baljor, soda flaskor eller stora yoghurt containers som isen formar.

• Skär ett hål på ena sidan av den svalare lock som är ungefär en tum mindre i diameter än din fan. Hålet bör vara på en kort sida av locket, nära handtaget på den svalare kropp. På motsatt sida av hur svalare hål kniven för att göra vent på minst tre inches från botten. Ventilationshålen kombinerad storlek bör vara ungefär lika med storleken på den fan hål.

• Ställ in fläkten på locket blåser in i hålet. När den slås på, kommer att det tvinga luft kyld med is genom ventilationshålen. Använd tejp för att säkra fläkten på plats.

• Fylla kylen med is. Sätta på locket på kylaren. Slå på fläkten. Kall luft kommer att flöda ut från ventilationshålen så länge som din is varar.