mynewspapers.net

Hur man gör en luften Glider modell

Hur man gör en luften Glider modell


Segelflygplan modeller kommer i en mängd olika material och nivåer av komplexitet. De enklaste modellerna segelflygplan är består mestadels av balsa trä eller craft plywood och finns i pre stansade stycken. Mer komplexa modeller kan ha olika material men alla modeller kräver noggrann slipning och limning av delar. Enligt dessa allmänna riktlinjer för ett bra färdiga segelflygplan.

Instruktioner

• Använd en rakkniv kniv att ta bort färdigskurna delar utan att splittra dem. Hitta flikarna uncut gränsen och noggrant skilja bitar från bakgrunden med rakkniv kniven.

• Använd fint sandpapper för att jämna ut kanterna på bitarna. Slipa inte lederna som kommer att vara klistrad eftersom du vill ha bitarna att passa så väl som möjligt. Vara noga med att inte få flisor medan du gör detta.

• Göra en airfoil på wing ytor. Slipa upp i framkant på vingen runda, lämnar nederkanten mestadels platt. Sand i bakkant med en längre Kona längs toppen, igen lämnar nederkanten mestadels platt. Kom ihåg att inte slipa ytan som ansluter sig till flygkroppen.

• Taper svans ytorna. Sand ledande kanterna jämna och symmetriska på toppen och botten. Sand också släpa kanterna med en längre Kona, symmetrisk på toppen och botten. Inte slipa ytan som kommer att limmas till flygkroppen.

• Passar delarna ihop innan du försöker limma dem så att de passar korrekt. Slipa bort delar som stör en bra passform.

• Limma vingen till flygkroppen. Markera centrum av vingen med en blyertspenna linje där det kommer att vara klistrad flygkroppen. Om vingen passar i ett fack i flygkroppen, sätta det in genom ena sidan. Applicera limmet bara till sidan av linjen som är närmast till flygkroppen. Tryck försiktigt vingen på plats så limmet glider mellan vinge och flygkroppen.

• Upprepa steg 6 för andra delar som svansen som måste limmas ihop. Se till att delarna passar rakt och förblir raka medan limmet torkar.

• Lägg filéer av lim för extra styrka. En filé är en linje av lim som används på yttre lederna att ge dem extra styrka. Filén ska passa i hörnen av lederna som täta i ett fönster eller badkar.