mynewspapers.net

Hur man gör en ljus från en lampa vattenhjulEtt vattenhjul överföringar av rinnande vatten i en roterande kraft. En generator förvandlar denna roterande kraft till elektricitet. Du kan driva en glödlampa med ett vattenhjul om du har en källa till rinnande vatten. Bevattna rullar kan aldrig producera tillräckligt med energi för att driva vattnet rinner igenom, så om du inte har en naturlig källa till rinnande vatten, du kommer inte att generera extra energi med detta projekt. Parkoppla ett vattenhjul med en regn fat collection system eller en ström att maximera dess effektivitet.

Instruktioner

• Utforma din vattenhjul och montera på papper, baserat på tillgängligt vatten resurs och plats tillgänglig för hjulet. Den vattentäkt flöde, hastighet och mängden vatten som rör sig genom källa i en given tid och huvudet--höjden av vattenflödet när den når vattenhjul, även kallad en generator--avgöra hur stor din vattenhjul bör vara. Systemet behöver utgång minst 2 watt, det belopp som behövs för att driva en LED-lampa. En glödlampa kräver 60 watt. Tabellen på vattenhjul plats webbplats har ungefärliga gallon per minut specifikationer för en vattentäkt som löper genom en viss rördimension som bör ge en uppfattning om hur många varv per minut som du kan förvänta dig. Använd denna tabell samt kalkylatorn på webbplatsen för att bestämma diametern på din vattenhjulet. På 25 gallons per minut, till exempel är vattenhjul diameter 1 fot.

• Mät och kapa två cirklar av 1/2 tum-tjockt trä vara hjulen av vattenhjul. Gör cirklar diameter hittade i föregående steg. Borra ett hål genom mitten av varje cirkel att infoga axel Kastspöet. Om din vattenhjul måste vara längre i diameter än tillgänglig trä montera ark, förutom styckning två 1 mul-diameter cirklar, en större cirkel från mindre ark av trä. Dela in omkretsen av cirkeln i fem lika delar i dina papper design. Rita tangenter från dessa punkter i omkretsen till centrum av cirkeln. Anslut varje rad du bara drog till raderna på vardera sidan av det i bilden med rakt tangentlinjer. Göra dessa linjer form liksidiga trianglar, med en punkt att vara i centrum av cirkeln, och de två andra punkter som pekar på de två korsande linjer som går genom centrum. Skär formerna som skapas av trä att samla ihop för att bilda den större cirkeln för din vattenhjulet. Spika den större cirkeln till mindre cirklar, genom vilken den snurrande axeln går, med träribbor.

• Spik eller bult metall hub plattan till mitten av varje cirkel av vattenhjul.

• Åtgärd 12 ekvidistanta poäng på omkretsen av vattenhjul cirklar. Rita raka linjer från dessa punkter korsande centrum av cirkeln. Mät och klipp 12 trä ark med en bredd av minst 1 fot. Låg en av vattenhjul cirklar platt på golvet arbetsbänk eller arbete. Limma ribbor vinkelrätt mot den cirkeln och överlappande de Tangerande linjer löper från omkretsen till centrum. Spika dessa träribbor i båda cirklar när limmet har torkat. Fläcken trä för att skydda det från vatten röta.

• Bygga ett trä två kolumner fäste för bevattna rullar. Göra varje kolumn mer än hälften så hög som vatten hjulets radie. Spika trä kolumnerna till en bas för stabilitet. Borra ett hål på samma nivå och vertikala position på de två kolumnerna. Spika en trähylla till en kolumn under en av dessa hål. Denna hylla är för den elektriska generatorn. Fläcken trä fästet för att skydda det mot röta.

• Smörj metall axel staven. Sätt i staven genom de metall nav av vattenhjul. Sätt i de två ändarna av staven genom hålen i kolumnerna. Trä en metal cap över avsluta av staven på sidan av den kolumn som har generator fästet.

• Anslut axeln av generatorn till axeln av vattenhjul. Anslut endast en generator som har en låg rotationer per minut krav att generera dess förväntade Matningsspänning. Om rotationer per minut kravet på generatorn är högre än rotationer per minimalt av vattenhjul, infoga ett redskap och trissa system mellan vatten hjulaxeln och generatorn att öka rotationer av skaftet på generatorn i förhållande till skaftet av vattenhjul. Montera generatorn till trähylla med duct tape, bultar eller plast eller metall remmar.

• Tråd generatorn till de hydro laddningsregulator. Denna enhet förhindrar generatorn dumpning för mycket ström i batteriet även när batteriet är fullt. Beroende på beläggningen av laddningsregulator, kan det behöva vara vatten-förseglade med plast eller trä hinder att förhindra vatten sloshing på den.

• Kabel 9V batteriet i dess batteri klipp till de negativa kraften terminalerna av laddningsregulator. Tråd den positiva Polen på batteriet till motståndet. Tråd motståndet till LED. Montera denna församling i en plast låda eller annan behållare för små jordbruksföretag och limma den på hyllan.

• Ställ in bevattna rullar fästet i vägen för vattentäkt. Titta på glödlampa aktivera.