mynewspapers.net

Hur man gör en liv storlek marionett

Hur man gör en liv storlek marionett


Naturlig storlek dockor gör en stor inverkan. Skapa alla tecken fantasin kan trolla fram och sedan göra det kommer till liv. Marionetter underhålla och fånga människors uppmärksamhet. Debut din skapelse på ett barns part eller en parad, eller ta den till muntra upp patienter på sjukhus eller vårdhem. Naturlig storlek dockor kan göras i en art-klass, och sedan har konstnärerna sätta på en speciell show för skolan. Du kan också göra en sport maskot eller en dum hejarklacken ur marionetter att överraska fans på skolan sportevenemang.

Instruktioner

• Skiss ut möjliga utformningarna av din naturlig storlek marionett. Fastställa den totala effekten du söker, oavsett om det är läskigt, roligt, konstiga eller verklighetstrogna.

• Skär ut en oval bit kartong ungefär 2 inches större än storlek av färdiga puppet huvud. Gör 1/2-tums nedskärningar i sidorna av ovalen hela vägen runt. Dessa snedstreck bör varje 1/2 tum. Gör ett snitt tre fjärdedelar av långt till centrum av ovalen på varje sida. Dessa två märken bör börja tre fjärdedelar av vägen ner sidorna och vinkel upp till centrum av ovalen.

• Dra tillbaka flikarna för att spetsa den platt bit kartong. Vinklade nedskärningarna hjälper när du trycker ut mitt i ansiktet. Linda hela pjäs med maskeringstejp att hålla det på plats.

• Lägg till ansiktsdrag med söndersmulad tidning eller andra papper rester. Om du vill ha extra funktioner, som antenner eller stora öron, skär dem ur kartong och konkretisera med söndersmulad tidning. Använd maskeringstejp generösa mängder för att hålla det på plats.

• Göra en majsstärkelse klistra in. Ta en gallon vatten att koka på spisen. Minska värmen och blanda i 2 dl majsstärkelse. Blanda tills den är mjuk och tjock.

• Riv papperslappar i 1-tums band. Doppa dem i majsstärkelse pasta. Dra remsor ut en i taget och låg på ansiktet kartong. Remsorna kan dras genom två av fingrarna för att ta bort överflödig pasta. Efter använder ett par lager, låt det torka framför en fläkt. Vänta tills den är helt torr innan nästa lager. Du behöver flera lager av papier-mache att göra en kraftig puppet huvud.

• Dra ut kartong och papper struktur när ansiktet är helt torr. Försiktigt skärs till kartong och tejp och börjar dra ut förladdningar av tidningen. Några kan lämnas om du tror att ta bort den kommer att äventyra formen av puppet huvud.

• Avsluta din marionett tillämpa färgen. Börja med tre eller fyra lager gesso för en jämn yta. Lätt sand gesso mellan rockar, men inte slipa det sista lagret gesso. Gäller akrylfärg och sedan spraya med en klar polyuretan.

• Lägga till stöder på baksidan av huvudet. Placera en bit trä vågrätt i mitten av huvudet. Placera ett litet block av trä på vardera sidan och skruva i ribban på plats. Skruva fast en träbit till denna tvärslå som är ungefär hälften av färdiga höjden av marionett. Upp i denna bar ska slå upp i puppet huvud. Du kan lägga till ett annat block av trä på utsidan upp, och bifoga en skruv här samt för extra stöd.

• Ta isär en begagnad ryggsäck med en ram. Bifoga den pinne som håller marionett huvudet på ramen med en trasa-backed tejp. Täcka ramen med begagnade kläder eller tyg att göra kroppen.

• Fyllda handskar eller vantar i slutet lägga till två träpinnarna. Dymlingar kommer att hållas av dockspelaren och är inte kopplade till ramen. Omfatta pluggen med lämpliga kläder, såsom ärmar klippt från en tröja eller en trasa.