mynewspapers.net

Hur man gör en Laptop batteri

Hur man gör en Laptop batteri


Laptop batterier bara varar en begränsad tid och ofta gå döda lång innan du vill ersätta din bärbara dator. Problemet är, ersätter laptop batterier kan kosta över en tredjedel av priset på en ny laptop. Det enkla och billiga sättet runt problemet är att göra din egen extern laptop batteri som ansluts direkt till vägguttaget av din laptop. Använda LiPo batterier för att göra en laptop batteri. De är uppladdningsbar, lätt, slitstark och producera 3.7 volt per cell. Wire fem LiPo batterier i en serie och du har ett batteri att driva din bärbara dator.

Instruktioner

• Kontrollera undersidan av din bärbara dator till se vilken spänning det kräver. Det är tydligt märkt. De flesta bärbara datorer behöver 19 volt: några verka på något mindre.

• Få fem LiPo batterier, om din bärbara dator fungerar på 19 volt. Om det fungerar på mindre, helt enkelt dividera spänningen av din laptop med 3,7 och avrunda svaret till närmaste heltal. Till exempel om det fungerar på 14,9 volt då svaret är 4,02, så runt det ner till fyra och det är antalet batterier du behöver.

• Lägg fem batterierna platt på en lämplig yta med positiva terminaler som står inför samma sätt. Rotera två batterier 180 grader--så i ena änden har du tre positiva och två negativa terminaler, och på den andra änden, två positiva och tre negativa terminaler.

• Märk batterier 1 till 5. Linda isolerande eltejp runt batterierna att bilda ett snyggt batteripaket.

• Skär sex remsor av tråd med en liten kniv. AWG gauge 16 eller liknande fungerar bra. Skär två remsor så att de kan nå mellan datorn och din batteripack bekvämt. De övriga fyrana måste vara kort eftersom de endast fäster batteripolerna.

• Ta bort ¼-tums av plast från slutet av varje band av tråd att exponera den inre metall koppartråden. Använda tråd strippor eller en liten kniv. Märka en lång bit tråd "+" och den andra "-." Dessa kommer att bifoga till din laptop power jack.

• Använd en remsa av isolerande eltejp att bifoga långt "+" tråd till den positiva Polen på batteriet 1 och sedan bifoga andra länge "-" tråd till den negativa terminalen av batteri 5 med samma metod.

• Bifoga en kort tråd remsa till den negativa terminalen av batteri 1 och motsatsen avslutar till den positiva Polen på batteriet 2. Bifoga en kort remsa av tråd från den negativa terminalen av batteri 2 till den positiva Polen på batteriet 3. Fortsätta att använda korta remsor av ståltråd för att fästa till negativa och positiva batteripolerna i nummerföljd, tills den slutliga utgången av den sista remsan av kort tråd är kopplad till den positiva Polen på batteriet 5.

• Linda komplett batteripaketet i isolerande eltejp. Se till att du täcker terminalerna, men gör vissa två långa, märkta remsan av tråd sticker ut från batteriet.

• Skruva loss locket från din power-uttaget. Det måste vara samma storlek som power ingångsuttaget. De är allmänt tillgänglig från elaffärer. Om du är osäker, ta dig laptop till butiken så du kan jämföra input och output uttagen. Skjut locket över två märkta trådar.

• Slå på din lödkolv och låt den bli varm. Placera tråd märkt "+" på slutligt realiteten av jack. Touch tråden och terminal med din lödkolv och löd. Låt lodet smälter och päls terminal och tråd. Ta bort lödkolv och löd, och låt svalna helt. Upprepa processen genom att fästa den "-" tråd till den negativa kraft jack terminalen. Låt jack svalna och stänga av din lödkolv.

• Skjut ner ledningar och skruv till uttaget power. Infoga uttaget i din laptop eluttag och slå din bärbara dator.