mynewspapers.net

Hur man gör en kniv ur motorsåg Bar

Hur man gör en kniv ur motorsåg Bar


En kasserad motorsåg bar som har slitits från användning är en bra källa till material att återvinna för knivar, machetes och sågar. Stålet i de flesta motorsåg barer är högkvalitativt stål som kommer att hålla en Egg väl, men har nog flex för att böja under stress snarare än paus eller spricka. Metallen är allmänt korrosionsbeständiga, och många barer är en legering av rostfritt stål. Detta projekt kräver inte uppvärmning metall i en smedja. Om du har tillgång till grundläggande för metallbearbetning verktyg såsom skärande sågar, kvarnar och/eller filer, kan du mode egna blad genom att följa dessa riktlinjer.

Instruktioner

• Skär ett tomt för blad med en bågfil eller en skärande bandsåg. Se till att baren är säkrade på plats av klämmor, en vice eller lämpliga begränsningar.

• Form tang (handtag av tom) av skärande parallella remsor av övre och nedre kanter 1/4 tum tjock från slutet av tang till bakre kanten på bladet. (Fästet kommer att glida på tang och rumpan upp mot den baksida kanten av bladet.)

• Borra tre riveten hål jämnt fördelade genom tang. Använda härdad metall-tråkigt borrar bitar för bästa resultat.

• Avfasning i framkant med kvarnar eller metall filer. Om en kvarn används, kör med en låg hastighet att hålla metallen från överhettning. Överdriven värme mjukar upp metallen. Om du märker en blåaktig nyans på ytan av metall, har det börjat överhettas. Användning av metall filer för slutfasen av avfasningen bör bevara det medfödda humöret av bladet längs kanten.

• Mode en fästet för kniven från mässing eller en mjuk, lätt arbetat metall. Mäta tang i tvärsnitt. Skär försiktigt ut rektangulära hålet i fästet för en snug i form av fästet när den släpps ut på slutet av handtaget och gled fram till bakre kanten på bladet.

• Mode två plattor för handtaget av massivt trä, horn, harts eller en annan hållbart material för att förstora. Mäta tang och placeringen av rivet hålen att säkerställa en exakt passform och justering. Mäta tjockleken på fästet och skära en tunn remsa av från handtaget plattorna längs kanten närmast bladet, samma tjocklek som fästet, så att fästet att textilelektroderna på plats. Borra ut niten hålen i handtaget plattorna. Skjut upp över öronen över tang och rumpa det upp mot bladet. Sedan riveten handtaget stadigt på plats på tang.

• Avsluta skärpning bladets kant med en whetstone eller skiva-brynet. Ett alternativ att polera klingan är att slipa med sandpapper. Projektet motorsåg bar kniv är klar.