mynewspapers.net

Hur man gör en kinesisk pappkartong

Hur man gör en kinesisk pappkartong


Tiny och delikat, papper-viks boxar är användbara för underhållande, present förpackning, eller bara som ett kuriosa. Eftersom origamipapper kommer i så många stilar och färger, och är färdigskurna i perfekt fyrkanter, fungerar det bra för detta ändamål. Tyngre papper, såsom metallic, vika in kraftigare lådor. För att göra rutan perfekt kvadrat och symmetriska, ska du före vik den fyrkantiga origami papperet och sedan öppnar den ut platt igen: kraftigt ökat veck hjälpa Markera papperet, och uppmuntra papper att vika och böja lätt dessa pre vikta banor när du skapar rutan papper.

Instruktioner

• Placera den origamipapper, färgade sidan nedåt, på ett bord. Vik pappret på mitten för att skapa en rektangel, tryck på luckan till ett skarpt veck, sedan öppna ut papperet. Rotera papperet en fjärdedel vända, och vik den på mitten igen, tryck på luckan till ett skarpt veck, öppna sedan ut pappret. Veck bör skär i centrum av papperet.

• Vik fyra pekar av torget papper så att punkterna som träffas på exakta centrum av papper; använda i skärningspunkten mellan den tidigare vecken som guide. Du bör ha ett litet torg och den färgade sidan bör vara på utsidan på båda sidor av papperet.

• Vik båda sidor av torget så att kanterna möts i centrum och en rektangel bildas. Tryck veck i ett skarpt veck. Vik sedan, topp och botten ändarna av rektangeln så att de möts i centrum, och en mycket liten kvadrat bildas. Tryck veck i skarpa veck. Veckla ut alla veck tills du har en kvadrat med papper igen.

• Rotera papperet så att de kvadratiska punkterna är i topp, botten och sidor, och den färgade sidan av papperet är ner, inför tabellen. Vik punkterna som höger och vänster sida så att de uppfyller i exakta centrum av papper. Veck veck till en vass spets. Du har en lång rektangel med spetsiga ändar på varje sida.

• Vik av höger och vänster sida av den spetsiga rektangeln inåt så att de uppfyller i centrum. Tryck veck i ett skarpt veck, låt sidorna för att öppna uppåt: dessa bildar höger och vänster sida av rutan.

• Leta upp den första luckan vecket ovanför centrum av rektangeln. Vik den uppåt, så att sidan hörn av luckan att böja längs tidigare veck i trianglar. När du flyttar luckan uppåt, trianglar kommer att böja mot centrum av luckan och tips kommer att mötas i centrum. Vik den höga spetsiga luckan på baksidan av rutan nedåt, och vik peka inåt för att täcka botten av lådan. Vrid rutan ett halvt varv och sedan upprepa detta steg på den återstående sidan av rutan.