mynewspapers.net

Hur man gör en kanin seleEn fin, solig dag kan det vara mycket frestande att ta din kanin utomhus. Det säkraste sättet att låta din kanin njuta av naturen är att ha en transportabel sällskapsdjur bärare eller att bygga en utomhus kanin springa. Om du har möjlighet att hålla ett vakande öga på din kanin, kan du även att kunna hålla det på en sele utanför. När du gör och använder en kanin sele, är det viktigt att få en tight passform. Om din kanin blir rädd eller nervös, kanske det försöker fly från selen.

Instruktioner

• Lägger ut en bit bomullstyg på en plan yta. Tyget ska vara mjuka och följsamma men det bör inte sträcka. Att göra din kanin sele du behöver inte mer än 1/2 m (1/2 gården) av tyg.

• Mät din kanin att bestämma lämplig storlek för sele. Placera spetsen på ett måttband på basen av din kaninens nacke och mäta längden om halvvägs ned sin rygg, ca 5 cm (2 tum) bakom frambenen. Spela in denna mätning.

• Mäta storleken på din kaninens nacke och ta en mätning runt sin kropp. Linda måttbandet löst runt din kanin hals, hålla djuret ned så det inte kämpar och skadar sig själv. Försiktigt dra åt måttbandet tills det sitter tätt runt din kaninens nacke och posten mätning. Upprepa denna process för att mäta storleken runt din kaninens kropp strax bakom frambenen.

• Dra ut ditt mönster på baksidan av bomullstyg med en penna eller en upplösning bläckpenna. Rita en rektangel 5 cm (2 inches) brett med en längd som är lika med mätning av din kaninens nacke. Rita en andra rektangel 7,5 cm (3 tum) breda med en längd som är lika till måttet runt din kaninens kropp. Klipp ut de två rektanglarna och Ställ dem åt sidan.

• Mät din kanin tillbaka till avgöra den nödvändiga storleken för sele. Placera spetsen på ett måttband precis bakom din kanin framben och drapera den över ryggen. Ta del av mätningen mellan frambenen på båda sidor av din kanin.

• Subtrahera 12,5 cm (5 tum) från den mätning som du tog för lämplig storlek av selen; subtrahera 7,5 cm (3 tum) för remmen som går runt din kaninens kropp och 5 cm (2 tum) för remmen går runt halsen. Markera dessa mätningar på bit av tyg genom att rita en lodrät linje och gör en annan mark i exakta mitten av raden.

• Rita en linje vinkelrätt mot den första linjen exakt mitt i den första raden med hjälp av mätning du tog för att bestämma storleken på selen. Rita en båge som förenar punkterna av de tre linjerna på varje sida av den mellersta, vertikala linjen tidigare. Skål med bågen ska slå peka av den mellersta, kortare linjen. När du har ritat bågen på båda sidor av den vertikala linjen, skär ut detta mönster.

• Hem kanterna på dina mönster bitar med en symaskin. Fåll endast tre sidor av varje rektangulära remsorna, ena långsidan och två kortsidorna och bara nertill böjda sidorna av den tredje mönster bit.

• Fäst tre bitar med varandra via en symaskin. Plats den 5 cm (2 tum) rektangulär remsa ovanpå den böjda mönster bit med unhemmed kanter uppradade och höger sida av tyget tillsammans. Sy en fåll 6 mm (1/4 tum). Upprepa denna process med 7,5 cm (3 tum) rektangulär remsa på den motsatta änden av den böjda mönster bit.

• Sy en stor knapp på ena änden av både rektangulära remsor och sy en knapp hål i den motsatta änden antingen för hand eller med hjälp av knapphålet inställningen på din symaskin. 5 cm (2 tum) remsan är lindade runt din kanin hals och 7,5 cm (3 tum) remsan går runt sin kropp. Knapparna används för säker sele.

• Fäst en metall ringen eller tyg slinga på höger sida av tyget av färdiga sele i centrum. Om du väljer att göra en tyg slinga, klipp en 2,5 av 5 cm (1 av 2 tum) remsa av tyg, hem det på alla fyra sidorna och sy det till centrum av selen. Om du väljer att använda en metallring, helt enkelt sy ring direkt till sele med tjock tråd.

• Sätta din sele på din kanin av avställning av selen platt på rygg med höger sida av tyget. Wrap halsremmen runt din kanin hals och fäst det med knappen. Gör samma sak för kroppen bältet och bifoga din koppel eller leda repet till slingan på baksidan av selen.