mynewspapers.net

Hur man gör en jorden modell med lera för barn

Hur man gör en jorden modell med lera för barn


Jorden är en fascinerande planet, full av färg och liv. För att undervisa barnen om jorden och hur den ses från yttre rymden, göra en lera modell av jorden. Tillåt varje barn att använda sina händer och enkla verktyg, som tandpetare, för att skapa lera jorden modeller. Att skapa en lera jorden modell tillåter barn att göra anslutningen mellan omgivningen och de lever på planeten.

Instruktioner

• Skriva ut en färg karta och bild av jorden för varje barn att använda som referens. Ange de utskrivna arken bredvid den 25 cm (10-tums) ark vaxat papper.

• Placera varje lera färg på vaxat papper individuellt och knåda leran med båda händerna att mjuka upp det. Låt barnen att pressa leran med sina händer och trycka leran ner över vaxat papper. Kavla leran till bollar, och avsätta varje boll av lera.

• Rulle blå lera med båda händerna till en boll som mäter 7,5 cm (3 tum) diameter tills slät och avsätta efter avslutad. Grön och vit lera på vaxat papper individuellt, och platta med en brödkavel.

• Klipp formen på varje kontinent ut från grön lera och polarisarna från vit lera med en plast tandpetare. Använda tryckt karta och bild av jorden som en guide. Vänd skära lera bitar och rita "X" på baksidan. Denna process kallas "scoring" lera.

• Poäng på ytan av den blå lera var kontinenter och polarisar skall placeras, med plast tandpetare. Placera de gröna kontinenterna på sidan ytbehandlar av den blå leran och placera den vita leran på toppen och botten av blå lera.

• Försiktigt gnugga grön och vit lera med tummen att följa alla lera till den blå lera yta.