mynewspapers.net

Hur man gör en Johnson utombordare mer bränsle

Hur man gör en Johnson utombordare mer bränsle


Det finns några enkla steg till att uppnå mer bränsleeffektivitet från din Johnson utombordsmotor. Inte bara kommer du att spara pengar, men du kommer att förlänga livet för aktersnurra. Regelbundet underhåll, att hålla båten belastning ljuset, och att se till att din båt inte är övermannade kommer alla ökar bränsleekonomi av din utombordare. Installera en bärplansbåt kan också öka bränsleeffektiviteten. Planera i förväg och sakta ner din hastighet när på vattnet kommer att löna sig i längden.

Instruktioner

• Kontrollera propellern. Kontrollera om nicks och dings. Om propellern är skadad det kommer dra genom vattnet i stället för smidigt roterande.

• Kontrollera tidvatten och väder för ditt område innan du beger dig ut på vattnet med din båt. Grov sjö eller slåss mot strömmen kommer att sänka din bränsleeffektivitet.

• Kontrollera vikten av den olja som du använder i din utombordare. Det bör vara samma som tillverkarens rekommenderade vikt.

• Ta bort den bakre kåpan. Leta upp tändstiften och inspektera. Smutsiga pluggar kommer att hämma motorn från bränning ordentligt och minska bränsleeffektivitet.

• Ren båt botten. Om båten inte är botten-målade med anti påväxt färg sedan ren med hull cleaner. Följ anvisningarna på behållaren.

• Ta bort onödiga objekt innan man börjar på vattnet. Ta bara det som behövs för resan. Fördela vikt, inklusive passagerare, jämnt på båten.